8 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Haos u tivatskom Domu zdravlja

Bokeški forum

Bokeški Forum javnosti se obratio saopštenjem:

“Kada neko oprosti više od 5 i po miliona eura duga inostranom “partneru”, a nije riješio osnovne probleme u sopstvenoj kući onda je taj neko: ili neznalica, ili nepošten ili lud.

Tivatska infrastruktura naročito ona koja je od vitalnog značaja ne da nije na nivou elitnog, nego nije ni na nivou hostelskog turizma Š kategorije. Sem ako niste Rošild ili neki drugi multimilijarder, pa znajući u kakvu nedođiju idete, sve svoje nosite sa sobom. Ostali, naravno trpe. I, na žalost, još uvijek ćute.

Najdrastičnija situacija je u tivatskom Domu zdravlja gdje se osoblje i pacijenti suočavaju sa nemogućim uslovima. U špicu sezone. Zbog katastrofalnih uslova doktori daju otkaze, pacijenti se žale na neadekvatan tretman, a radnici ove ustanove ( ne može im se ništa zamjeriti na trudu) suočavaju se iz dana u dan sa sve većim poteškoćama. I pitanje je do kad će i oni koji su ostali da rade izdržati, jer nisu objektivno u mogućnosti da svoju dužnost izvršavaju u skladu sa iole prihvatljivim standardima.

U lokalnoj vlasti od ovog gorućeg problema, kao i od svega do sad, okreću glavu. Može im se… Njihova destinacija su ionako skupe privatne klinike.

Baš zbog toga situacija nije bolja ni u drugim opštinama, kao ni na nivou Crne Gore. Jednostavno živimo u društvu prepunom socijalnih anomalija u kojima su istinske vrijednosti odavno prepustile mjesto kvazieliti koja diktira uslove na svim poljima. Tako je u obrazovanju, tako je u zdravstvu, tako je i u frižideru”, kaže se u saopštenju Bokeškog Foruma, koje potpisuje Damir Nikolić.

Najčitanije