9 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Junske igre bez granica

Radovi u sezoni – foto BF

Jun mjesec je samo kod nas kao rođen za rabotu, raskopavanje ulica, prepravki raznih već skupo plaćenih projekata. Kanalizacija, atmosferske vode, rasvjeta…  Radi se na sve strane, diže se prašina praćena raznim nesnošljivim mirisima sa šahtova kanalizacija pored mora. Koji se onako po naški miješaju sa skupim obrocima u restoranima, poručuje, Martin Bilafer, predsjednik podružnice Bokeškog Forum Herceg Novi.

Duž obale  već ima dosta turista po hotelima koji sve to nijemo posmatraju i ne mogu se načudit čudu. Naš narod se ne čudi, navikao je. A i izbori će za koji dan… Valja pokrpiti raznorazne rupe. “Drži vodu dok majstori (glasači) odu”. Slike govore bolje od hiljadu riječi.

 Već su duge kolone na magistrali zbog radova a kako li će tek biti kad krene “prava” sezona? Po svemu sudeći od Kamenara do Novog trebat će par ura. Pa od Lepetana do Budve bar još toliko. U prosjeku turista dva dana bar provede u prelaženju 50ak kilometara.

 Hrvatska je usla u Šengen što znaci da će biti pooštreni kriterijumi za prelazak granice,  a samim tim i duže će trajati kontrole. Čeka nas haos, treba se diviti turistima  koji krenu kod nas.

Trebalo je otvoriti vise graničnih kontrolnih punktova i za to je imalo vremena ove zime. Ali u našoj državi organizacija sezone je u skladu sa KBB metodom (“Kako Bude, bude”).

Nama u Boki trebaju promjene, najgori putevi u Crnoj Gori su naši. Građevinsko nasilje je vidljivo na svakom koraku. Najveći dio novca odlazi za Podgoricu.  Opštine i mjesne zajednice trebaju imati puno veće ovlasti. Bokeški Forum ima jasnu viziju a to je decentralizacija! Maksimalno distanciranje od odluka koje se donose u Podgorici, a posljednjih dana u kampanji vidimo ko će ih, blago nama, donositi. Malo vise NAŠEG novca nama iz bokeških Opština i da mi odlučujemo šta je dobro za nas!

Martin Bilafer – Predsjednik podružnice BF Herceg Novi

Najčitanije