16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Morsko dobro da se izjasni oko Gradske plaže Tivat

Tivat Kalimanj – Foto Drone Studio Tivat

U beskonačnoj komunikaciji sa predstavnicima JP „Morsko dobro“  mi u „Bokeškom Forumu“ moramo, na žalost, konstatovati da u pogledu riješavanja problema Atlasa plaža, a u njemu je i Gradska plaža u Tivtu nije mrdnuto sa mrtve tačke, saopšteno je danas iz Bokeškog Foruma..

Nezabilježen je primjer u svijetu, kao ovaj u Crnoj Gori, da se centralno gradsko kupalište, ne tretira kao javno dobro. Ili da se u najgorem slučaju bar dio pomenutog kupališta tako tretira. Nastavlja se sa lošom praksom prethodne vlasti koja je silom na sramotu uzela Gradsku plažu Tivćankama i Tivćanima.

Možda bi situacija bila drugačija da se imalo sluha, pa da u upravljačkim strukturama ovog preduzeća ima neko iz Tivta. No, opet na žalost, tamo nema ama baš nikog. Situacija je identična kao i sa UO Aerodroma Crne Gore gdje takođe, a to je potpuno nerazumljiva posebna priča, nema nikog iz Tivta.

Zahtijevamo od upravljačkih organa JP „Morsko dobro“ da u najkraćem mogućem vremenu izvrše reviziju Atlasa crnogorskih plaža, a da,takođe promptno, javno daju odgovore na sledeća pitanja:

  1. Kako je moguće da je lokacija 67/69 (javno kupalište kod hotela „Palma“) 100% ucrtano kao hotelsko kupalište na kojem je građanima Tivta i njihovim gostima u potpunosti zabranjen ulazak?
  2. Do kad će trajati ovakva situacija i na osnovu čega je potpisan ovako skaradan Ugovor?
  3. Ko je potpisao takav Ugovor i Tivćanima time oduzeo kupalište?
  4. Šta nova uprava JP „Morsko dobro“ radi da bi se ta situacija promijenila?
  5. Na koji način će JP „Morsko dobro“ reagovati u slučaju ponavljanja nemilih scena iz 2019.godine, u kojima se obezbijeđenje ovog kupališta, na bahat i prostački način odnosilo čak i prema onim ljudima koji su pokušavali da iz mora izađu na plažu?
Bokeški forum

“Poštovana gospodo, 30.avgusta borili smo se za suštinske, a ne kozmetičke promjene i očekujemo normalizaciju i riješavanje ovih gorućih problema.

Na gradskoj plaži u Tivtu, u Bijeloj, u Krašićima, Baru, Ulcinju, duž cijele crnogorske obale koja je naš najvažniji privredni resurs, a kojeg je prethodna vlast neznaveno i zlonamjerno pustošila”, ističe se u saopštenju Bokeškog Foruma.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije