19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški forum proslavio treći rođendan

Treći rođendan BF

„Rekli su da nećemo dočekati tri dana a mi evo dočekasmo tri godine. Osnovali smo podružnicu u Herceg Novom, osnivamo podružnicu u Kotoru i trenutno u Boki Kotorskoj imamo preko 800 članova“ – kazao je večeras u Tivtu predsjednik dr Andrija Petković na proslavi trećeg rođendan Bokeškog foruma

„Kazao sam da neću noćas pominjati naše političke protivnike, ali moram da kažem da je bilo mnogo toga ružnog. Zvali su nas separatistima, antidržavnim elementima. Mi se ne borimo da srušimo državu, borimo se da srušimo ovu poganu vlast“ – poručio je Petković.

Treći rođendan BF

„Pitanje koje sebi postavljam cijelu noć je za šta da dignem ovu čašu? Pravda, moral, istina sve su to političke fraze, patetične filozofije optimizma. Dižem ovu čašu za jedinu istinsku vrijednost za koju se Bokeški forum bori. Čovjek sve može da ima, ali jedino za šta treba da se bori i što mu niko ne može pokloniti je sloboda. Dižem ovu čašu za sve slobodne ljude u slobodnoj Boki u oslobođenoj Crnoj Gori“, nazdravio je dr Andrija Petković.

Treći rođendan BF

Bokeški Forum je organizacija, nadvjerska, nadnacionalna, čiji je osnovni cilj očuvanje bokeškog identiteta, kulture i tradicije i spriječavanje daljeg pljačkanja Boke Kotorske.

Poruka „Boka Bokeljima“ je poziv i apel, praktično molba upućena svim dobronamjernim ljudima da sačuvaju bokešku autentičnost, pri čemu posebno ističemo da biti Bokelj ne znači roditi se u Boki, nego je poštovati i cijeniti sa svim njenim specifičnostima, poručili su iz Bokeškog foruma.

Najčitanije