24 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški Forum: Sretan ti rođendan “grade moj”

Bokeški forum

“Sretan ti rodjendan grade moj! U vremenu u kom se opraštaju milioni, u nekim naseljima jedino što su građani dobili od lokalne uprave kao poklon je bijela linija. I to ona koja se, kao što je slučaj u Donjoj Lastvi, povlači sve dok put ne postane previše uzan pa se i sa njenim povlačenjem prestaje. Baš kao što prestaju i nadanja građana Tivta da će se ispuniti bar neki minimum uslova za normalan život.

U Gradiošnici je pored bijele linije dobijeno dječije igralište sa dvije ljuljaške i jednom klackalicom, ali zato djeca dok dodju do njega biciklom ili pješke moraju da se igraju i “ruskog ruleta” jer put kroz naselje nema davno obećani trotoar niti dobro osvjetljenje.

Pa bar da su u partiji ministarke bez portfelja uspjeli da pohvatju onu silnu stoku sa kojom se poput najboljeg “gaučosa” jure četiri godine… Nego, eto, ista još uvijek poput nesretnog Kočićevog jazavca, upada u tuđa dvorišta. No, za razliku od tog jazavca, ovoj marvi niko ne sudi.

Kruna svega je rad famoznog Parking Servisa. Počev od naplaćivanja parking kazni od strane “naših” komunalnih policajaca i pauka koji je rentiran za prošloljeto, jer Tivat nema svoj … Pa do toga da se podignuta vozila odvoze na privatan plac. A turista, niti zna gdje mu je auto niti kako taj parking uopšte da plati.

Tivat foto Boka News

Dok se pojedinim ljudima svakodnevno gleda kroz prste, i to uvjek na istim lokacijama, neprivilegovani građani plaćaju paprene kazne. SMS poruke o plaćanju parkinga koje nisu funkcionisale i još uvijek ne funkcionišu kako treba, radnici koji se (s pravom) žale na svoje zarade… Parkinzi koji su po zakonu trebali raditi do odredjenih sati, radili su i naplaćivali duže kako bi se silom na sramotu, a udarom po džepu građana, punila opštinska kasa ispražnjena oprostom duga. Jednom rječju Parking servis je primjer kako jedna opštinska firma ne treba da radi.

Sve u svemu, dok traju novembarski dani i fešte povodom rođendana našeg grada najgore od svega je što upućujemo iste one riječi koje smo upućivali i prošle i svih prethodnih godina. Sledeće godine, svjesni smo, problemi će biti isti, a samo obećanja nova. Jer, izbori su sve bliži. I zato, sretan ti rođendan grade moj!” – stoji u saopštenju koje potpisuje Branislav Banjo Matijević, predsjednik Skupštine Bokeškog Foruma.

Najčitanije