24.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Povodom Dana opštine Kotor održan koncert “Opjevanom gradu”

Povodom Dana opštine Kotor (21.novembar), u nedjelju je u crkvi Svetog Duha održan koncert pod nazivom „Opjevanom gradu”.

Nastupile su klape „Bisernice Boke”, „Maris”, Incanto”, „Galiotice”, „Sastanak”, sastav „Škuribanda”, „Kotorski gardelini”, Gradski hor, pjevačko društvo „Grbalj”, solistica Dragana Bokan, Zoran Proročić, Mikan Kovačević i folklorni ansambl „Nikola Đurković”.

U ime organizatora posjetioce je pozdravila predsjednica NVO „Međunarodni festival klapa Perast“ Tina Braić Ugrinić koja je čestitala  predstojeće praznike Dan oslobođenja Kotora, Gospu od Zdravlja i Aranđelov dan (21.novembar).

– Neka nam ideali naši predaka budu nauk za budućnost i da ovaj Grad svi mi i starosjedioci i došljaci gledamo kao na svoj, kao na sredinu koja nam udobna za življenje može biti samo našim ličnim obrazovanjem i doprinosom, poručila je Braic Ugrinić.

Posjetioci su uživali u bogatom programu čemu je doprinjela odlična interakcija sa izvođačima, koji su pobudili emocije i dobro raspoloženje.

Koncert su organizovali Međunarodni festival klapa Perast, Kulturni centar “Nikola Đurković” iz Kotora i muzička škola „Vida Matjan”, pokrovitelj koncerta je Opština Kotor.

Najčitanije