23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokeški vjetropiri: Freške vijesti, fešta slijedi…

Starogodišnjoj regati bokeških vjetropira

Izuzetni uslovi za jedrenje obilježili su 30.decembar, kvalifikacioni dan za klasu J70 za učešće na Starogodišnjoj regati bokeških vjetropira 2021. Izazovan, promjenjiv vjetar, i prognoza za 31.decembar koja ne obećava koliko današnja, odlučili su da sportski dio takmičenja bude u potpunosti realizovan danas, te su održane i finalne utrke.

Šampion u klasi J70 je ruski tim, predvođen Maximom Nemchenkom, druga je ekipa crnogorskog ILCA reprezentativca, takmičara JK Delfin, Ilije Markovića. Treće mjesto osvojio je Delfinov tim sa Ilkom Klakorom za kormilom.

Finalisti Starogodišnje regate 2021, pored pomenutih i ekipe Nikše Belana, Saše Kekovića i Danila Sidorova, sutra će nastupiti u brodovima J70 zajedno sa svim ostalim jedrilicama u klasi Open. Traži se najbrži brod u realnom vremenu. I dobar štimung na moru, poručuju organizatori, Sekcija krstaša JK Delfin.

Starogodišnjoj regati bokeških vjetropira

S obzirom da svi brodovi jedre jedno regatno polje, OO Starogodišnje regate bokeških vjetropira obavještava da će biti sviran jedan regatni start- 31.decembra u 11.30 sati. Startu regate prethodiće polaganje u more vijenca u čast nedavno preminulom kapetanu Rajku Čavoru i defile brodova uz gradsku rivu Pine, u planu od 10.30 sati.

Nagrade će biti uručene na moru, na liniji cilja. Trofeji idu najbržem brodu u realnom vremenu i najbržoj ojedrenoj barci. Prelazni pehar i novčana nagrada u iznosu od 500 eura biće dodijeljeni najboljoj ekipi u klasi J70.

Najčitanije