20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Bokobran poziva na protestnu šetnju u subotu 24.marta

Dobrota Sveti Matija foto Z.N

Kako trenutno kažu prognoze više pouzdanih meteo stanica, ove subote ništa neće omesti građanski protest PET DO PODNA, zakazan u okviru kampanje NE!GradiNA! Inicijative Bokobran, neformalne građanske organizacije koja pokušava inicirati i podržati sinergiju svih subjekata, voljnih da daju svoj doprinos u borbi protiv devastacije prostora Boke Kotorske, naše i jedinstvene baštine čovječanstva. Protestna šetnja zakazana je simbolično- u PET DO PODNA (11:55h), u subotu, 24.marta 2018. godine u Dobroti – kaže se u pozivu građanske Inicijative Bokobran.

Okupljanje je u PET DO PODNA (jer nam je objed više nego zagorio!) na dobrotskoj rivi treso Svetoga Matije. Prehodaćemo 800m do prostora nekadašnje ponte ispod Kampa, gdje su, u okviru projekta Dobrota Palazzi, sve nadležne institucije proputile izgradnju urbo-kulturocidnog kupališta- pješčane plaže po sred Kotorskog zaliva! Pridružite nam se, da zajedno pokažemo građansku odgovornost. U pitanju su perspektive naših potomaka.

Bokobran

Ako nikne ova plaža, što ne bi pijesak razvukli ispod svakog parapeta? Što će nas spriječiti?! Zakon o zaštiti prirodnog i kulturno-istorijskog područja Kotora? Zakon o zaštiti prirode? Zakon o zaštiti kulturnih dobara? Pravilnik o ribarskim postama? Neće. Nisu ni sad.

Dobrota Pallazi – foto Boka News

Zasijedanje Komiteta UNESCO u Bahreinu je u sredinom godine. Čini se da se baš trudimo da nas pozdrave, jer brdožderi čekaju da krenu u napad iznova i na Kostanjicu!

Nismo samo svjedoci, mučanjem smo i saučesnici! Basta!!! NE!GradiNA! – poručuje Inicijativa Bokobran

Najčitanije