16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Bolnica Meljine – bolje radili pod stečajem nego u sistemu javnog zdravlja

Bolnica Meljine

Nevoljama bolnice Meljine, koja je od 1.marta, kao odjeljenje Opšte bolnice Kotor, uspjela ući u sistem javnog zdravlja, kraj se ne nazire. Iako je čvrsto obećano iz Ministarstva zdravlja, da će danas na ispomoć stići ljekari iz drugih bolnica, dvoje internista iz KBC i anesteziolog i hirurg iz Bijelog Polja,  te makar privremeno nadomjestiti nedostajući kadar, to se nije dogodilo.

Interno odjeljenje, trenutno  u životu održavaju direktorka bolnice dr  Olivera Elez i  dr Mavrak, koji je na ugovoru i ima previše dežurstava, te radi bez naknade već mjesec. Prema nezvaničnim informacijama, privremeno “pojačanje“ u vidu dvoje internista, bi moglo doći od 1. aprila. No i da dođe, riječ je ispomoći, a ne suštinskoj pomoći bolnici Meljine.

Podsjetićemo, na alarmantnu situaciju prvi i jedini ukazao, dr Goran Komatina, načelnik hirurgije, pokušavajući da skrene pažnju nadležnih na tešku situaciju u kojoj se bolnica nalazi.

Konstatovao je da je trenutna situacija u bolnici teža, nego kada je ustanova bila pod stečajem.

– Osoblje radi u nemogućim uslovima. Hirurgija samo sa dvoje specijalista, bez konsultanata, radiologa, anasteziologa. Dopisom sam upozorio na to resorne ministre Dragoslava Šćekića i Aleksandra Damjanovića, kao i predsjednika Opštine, Stevana Katića. Od 1. aprila biće ugašeno hirurško odjeljenje, jer je ugroženo njegovo funkcionisanje, kao i funkcionisanje internističkog odjeljenja.Hirurgija je srce svake bolnice, ako pada hirurgija pada bolnica, poručio je dr Komatina

Izvor:Dan

Najčitanije