15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Bonica Meljine zbog nedostatka finansijskih i medicinskih sredstava, prestaje sa pružanjem usluga od 31. januara?

Bolnica Meljine

Stečajni upravnik Žarko Ostojić uputio je dopis Vladi Crne Gore, ministrima finansija i socijalnog staranja i zdravlja Milojku Spajiću i Jeleni Borovinić Bojović, Fondu zdravstvenog osiguranja i gradonačelniku Herceg Novog Stevanu Katiću, da pomognu opstanak bolnice Meljine jer u suprotnom, dosp. Zbog nedostatka finansijskih i medicinskih sredstava, bolnica prestaje sa pružanjem usluga od 31. januara.

Kako za RTHN ističe Ostojić, ne postoji mogućnost da se bolnica nastavi zaduživati, a trenutno nemaju sredstava za gorivo, lijekove, plate. Ipak, dodaje da postoji rješenje za problem.

– Ukoliko Vlada i ministarstva ne budu našli za shodno da reaguju, izvesno je da će bolnica biti zatvorena. Ima rješenja ako hoće, vrlo su jednostavna i nema dileme. Ne možemo više da se zadužujemo, nemamo goriva, tableta, plata, a Fond kasni sa redovnim isplatama i nemamo drugog rješenja, rekao je Ostojić. 

Ostojić objašnjava da se već dvije i po godine obraća Ministarstvu zdravlja, ali od maja nije dobio nikakav odgovor.

-Nemam drugog rješenja jer sam odgovoran pred zakonom, za razliku od drugih koji zakon ne poštuju. Imamo korektnu saradnju sa predsednikom opštine Stevanom Katićem po pitanju bolnice. U ovom gradu i bolnici sam osam godina, tako da sam cijenio ovu ustanovu i trudio se da je održavam, rekao je Ostojić.

Podsjećamo, ranije je izvršna direktorka bolnice dr Olivera Elez izrazila bojazan za RTHN da će finansijska situacija u ovoj ustanovi dovesti do ozbiljnih problema u januaru, a možda i do prestanka rada bolnice.

Izvor:RTHN

Najčitanije