16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Borovinić Bojović: Vratiti bolnici Meljine i Institutu svrhu i namjenu kao nekada

Bolnica Meljine

Vlada je veoma zainteresovana da se riješe problemi statusa bolnice u Meljinama i funkcionisanja Instituta „Dr Simo Milošević“ i da im se vrati svrha i namjena koju su nekada imali, kazala je ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović u intervjuu za agenciju Mina.

Ona je podsjetila da su o aktuelnom problemu ovih zdravstvenih ustanova u Herceg Novom imali na desetine sastanaka.

-Kao Vlada, zainteresovani smo da se ovi problemi riješe, da se bolnice sačuvaju i da im vratimo funkciju koju su nekada imale. Smatramo da su bolnice potpuno devastirane i uništene prethodnim načinom funkcionisanja zdravstvenog sistema i uopšte vođenjem politike. Imali smo niz otežavajućih okolnosti, naslijeđenih dugovanja i slično, međutim, spremni smo da te probleme rješavamo u narednom periodu i očekujemo pozitivna rješenja. Imali smo niz sastanaka i biće ih još jer je ovo kompleksan problem koji zahtjeva ozbiljan pristup i ozbiljno rješenje, kazala je ministarka.

Ona je, govoreći o bolnici Meljine, podsjetila da je postupak pred sudom, te da od toga i zavisi i kako će se situacija dalje rješavati.

-Neke odluke i rješenja ne zavise od naše dobre volje, želje i ambicije da ih rješimo, već i od pravnih okvira iz kojih ne možemo da izađemo dok ne budu adekvatno rješeni sudskim putem. Očekujemo rješenja, a cilj je vraćanje bolnica i ustanova onoj svrsi i namjeni koja im zapravo i pripada, objasnila je ministarka Borovinić Bojović.

Izvor:Mina

Najčitanije