12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Božićni koncert GPD Tivat – više od tradicije

Glazbeno prosvjetno društvo Tivat održalo je u petak tradicionalni Božićni koncert u Velikoj dvorana tivatskog Centra za kulturu – Dom „Gracija Petković“, u kome se tražilo mjesto više.

Pod dirigentskom palicom kapelnice Nevile Klakor tivatski gradski orkestar limene muzike oduševio je brojnu publiku.

Koncert je počeo Maršom „Tivat“ Antuna Kopitovića, nakon čega su se ređali „Rettungs Jubel Marsch“ Johana Strausa, „Rainer“ H:Schmida, „Under the double eagle“ J.F.Wagnera, polke J.Straussa, potpuri filmske muzike, popularne zabavne numere, a za kraj Mađarski ples i Radetzky Marsch.

Publiku i zvanice pozdravio je prvi čovjek GPD “Tivat” Boris Lanceroti,  koji je podsjetio na dugu tradiciju, društva koje postoji 108 godina. Ovom priilikom Lanceroti je uručio prigodno plaketu Antonu Tonu Nikoliću koji u društvo svira bariton punih 65 godina.

Burno pozdravljen od publike Toni Nikolić prisjetio se prvog učitelja Krsta Vuksanovića i kolega sa kojima je dugo svirao, a koji nažalost više nisu živi.

„Evo jedne simbolike zašto društvo traje 108 godina, na jednom kraju orkestra imamo čovjeka koji svira punih 65 godina u društvu a na drugom kraju je mlada djevojka Karla Petković koja večeras ima svoj prvi nastup“, poručio je Lanceroti.

Ugođaj božićnog koncerta GPD “Tivat” upotpunili su kao posebni gosti klapa Bellezza iz Tivta.

Koncertu su prisustvovali potpredsjednici Opštine Tivat Dejan Maslovar (SD) i Ilija Janović (HGI).

Izvor:M.M
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije