18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Božović: sramotne podmetačine lažnog DPS patriotizma

Goran Božović

Zbog ogromne fame koja se potpuno pogrešno konotira vezano za konstitutivnu śednicu Skupštine opštine Tivat zahvaljujući Javnom servisu i nizu portala koji protežiraju odlazeći kriminalni režim, a sve zbog niza podlih neistina serviranih od strane DPS-a i Jovanke Laličić, i prozivanja mene lično u pogrešnom i neistinitom kontekstu, smatram nužnim radi javnosti pojasniti situaciju, uz punu podršku naših koalicionih partnera „Narod pobjeđuje” i „Bokeški forum”, navodi Goran Božović, odbornik u Skupštini Opštine Tivat i nosilac liste „Goran Božović – časno i odgovorno za bolji Tivat”.

Gospođo Laličić, tužno je gledati na što se spali, kad ste preuzeli modus operandi vašeg prethodnika na čelu OODPS Tivat. Nažalost, konstatujemo da su u proteklom dužem periodu laži, manipulacije, zamjene teza i spletkarenja postale dominantne karakterisitke vašeg javnog diskursa. Zaboravljate, ili još uvijek sebi ne želite priznati da sam ja, kao osoba koju lično targetirate i kojoj pokušavate nanijeti štetu, za sve vas zajedno prevelik zalogaj. Pitajte nekog mudrijeg da Vam pojasni značenje slijedećih redaka: Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga al’ zube polomi.

Pa da krenem redom u raskrinkavanju vaših podmetačina:

  • U Poslovniku o radu Skupštine opštine Tivat NIJE navedeno da se državna himna intonira na konstitutivnoj śednici! Zašto Vi, lažni DPS patrioti, nijeste to propisali u Poslovniku za 24 godine vršenja vlasti u Tivtu!?
  • NIJE istina da je intoniranje državne himne na konstitutivnoj śednici, kako navodite u saopštenju, dosadašnja praksa. Ni Vi prije četiri godine na konstitutivnoj śednici NIJESTE intonirali državnu himnu, a jasan dokaz toga je tonski zapis koji je sačuvan u Skupštinskoj službi i koji sam ja lično danas preslušao! Državna himna se intonira na svečanoj śednici povodom Dana opštine, i to nikome nije sporno.
  • Konstitutivnu śednicu ste organizovali Vi, odnosno Vaši kadrovi, g-din Novosel kao odlazeći predśednik skupštine i g-din Babović kao odlazeći sekretar skupštine, koji nijesu obavijestili sve odbornike o bilo kakvom planu vezano za intoniranje državne himne na početku śednice, niti u pozivu niti u dnevnom redu, o čemu dokaz dostavljam u prilogu!
  • U članu 21 Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti Crne Gore je tačno propisano u kojim prilikama se izvodi državna himna, te je jasno da je neintoniranjem državne himne ovom prilikom poštovan navedeni Zakon, s obzirom na činjenicu da to nije propisano Poslovnikom niti bilo kojim drugim aktom SO Tivat.
  • Niti jednom riječju, ja, Goran Božović, a ni g-din Andrija Petković, NIJESMO rekli da ne želimo intoniranje državne himne na početku śednice zbog izbjegavanja tenzija, kako ste vi to plasirali u svom saopštenju. Odgovorno tvrdim da je to laž i podmetačina, jer me o tome dojučerašnji sekretar skupštine g-din Babović, niti bilo ko drugi, nijednom riječju nije obavijestio prije śednice, a već sam ranije naglasio da ni na koji način o tome nijesam obavješten od strane organizatora ove śednice, Vaših kadrova!

Dakle, g-đo Laličić, što bi narod rekao, džabe ste krečili, a u suštini ste sebi dobro naudili. Jasno je da je sva ova priča proizvod podmetačine DPS-a, plasirana i iskrivljena u medijima odlazećeg režima, koji ne može da se pomiri sa činjenicom da je smijenjen sa vlasti, i da im slijede brojni sudski procesi pred novim, lustriranim institucijama sistema, u kojima će biti adekvatno sankcionisani za sva nepočinstva, te da im neće pomoći ni ogrtanje lažnim patriotizmom. Vi koji ste paradigma uništavanja Tivta i Crne Gore ste nepozvani da procjenjujete bilo što, a kamoli odanost pojedinaca Crnoj Gori ili poštovanje prema našoj državi.

Dnevni-red

Crna Gora treba da slavi jučerašnji dan kao vodilju za buđenje građanske svijesti i hrabrosti. Juče se desio istorijski čin, kojim je smijenjena nikad štetnija vlast u Tivtu koji je slovio za bastion DPS-a. Započeta je stvarna decentralizacija vlasti, jer će vlast vršiti LOKALNE GRAĐANSKE LISTE koje neće dozvoliti da se o Tivtu odlučuje van Tivta, i koja će časno i odgovorno konačno raditi u najboljem interesu svakog građanina bez razlike.

Građani Tivta mogu biti sigurni da je lojalnost ove lokalne vlasti državi Crnoj Gori neupitna, jer su prve dvije tačke koalicionog sporazuma, koji je prvi put u Tivtu pa i šire objavljen JAVNO, upravo striktno poštovanje Ustava, zakona i svih propisa u pravnom prometu Crne Gore, i poštovanje državnih simbola Crne Gore (zastave, grba, himne) u skladu sa Ustavom i zakonom.

Upravo da bi izbili svaki podmukli adut iz ruku DPS-u u spletkarenju, a ne samo iz razloga što to zahtjeva SDP kao politički subjekat koji podržava novu lokalnu vlast u Tivtu, na slijedećoj śednici će se intonirati državna himna, i pokrenuće se postupak za promjenu Poslovnika đe će tačno biti propisana obaveza intoniranja državne himne na konstitutivnoj śednici Skupštine opštine Tivat, što velike DPS patriote nijesu bile kadre učiniti 24 godine.

Ovo obraćanje u potpunosti podržavaju naši koalicioni partneri i nosioci lista, potpisnici koalicionog sporazuma, Željko Komnenović i dr Andrija Petković. Zajednički poručujemo DPS-u, i svima koji slično pokušaju, da nećemo dozvoliti da nas zavade, i da nećemo iznevjeriti povjerenje i istorijsku šansu koju su nam pružili građani Tivta da vratimo povjerenje u izabrane predstavnike naroda, pravdu, slobodu, čast, dostojanstvo, moralni sistem vrijednosti, i sve ono za čim naši građani vape decenijama, kaže u saopštenju Goran Božović, odbornik u Skupštini opštine Tivat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije