13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Brdska trka – BAT Podi – Herceg Novi 2019.

Podi
U organizaciji Auto-moto sportskog kluba “Podi” iz Herceg Novog ,predstojećeg vikenda,11. i 12. maja, na Podima, održaće se prva ovogodišnja Brdska trka / BAT Podi – Herceg Novi 2019/, koja otvara ovogodišnju sezonu brdskih trka.
Prema najavama organizatora ovogodišna trka okupiće ponovo najbolje vozače Crne Gore, a očekuje se učešće oko 50 takmičara, koji će voziti u 14 kategorija. 
 
Direktor trke Boško Radović je najavio još jedan spektakl, koji će brojni ljubitelji ovog sporta pratiti uživo on line i pored malih ekrana. 
 
Prema riječima Radovića staza , koja je duga 4470 m, je osigurana u skladu sa Pravilnikom i voziće se od Poda do raskrsnice na Kamenom.
 
” Tehnički pregled i verifikacija vozila zakazani su za petak, 10. maj, od 15.00h do 18.00h, dok će vanredni tehnički prijem biti narednog dana, prije trening vožnji, od 8.00h do 9.00h. Zvanično otvaranje trke je u 10.45h u nedjelju , 12.maja. Vjerujemo da će , kao i prethodnih godina sve proći u najboljem redu, na zadovoljstvo učesnika, publike, ali i nas kao organizatora trke”.
 
Sportski vozač AMD”Blažo Smiljanić” Kotor, Vasilije Jakšić, koji se upravo vratio sa priprema kod čuvenog Roba Vilsona, kazao je da četvrtu godinu za redom dolazi na takmičenje na Podima.
 
“Dolazim iz razloga što je organizacija trke na Podima jedna od najboljih, kada je u pitanju Šampionat automoto sportskih klubova u Crnoj Gori. Imamo sve uslove za postizanje vrhunskih rezultata i na ovoj trci se bukvalno osjećam kao kod kuće”, zaključio je Jakšić.
 
BAt Podi Herceg Novi 2019 održava se uz pokroviteljstvo Opštine Herceg Novi, TO Herceg Novi, kao i brojnih sponzora i prijatelja auto sporta.
 
Kalendar takmičenja za 2019. godinu:  Podi – Herceg Novi 11.- 12. maj, Kotor 1.- 2.jun, Glava Zete 22.- 23.jun, Lovćen 5. – 6.juli, Pljevlja 24.- 25. avgust i Dubrovnik 5.-6. oktobar.

Najčitanije