24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Bregret” dosegnuo nove razine u odnosu na “Brexit”

“Bregret” dosegnuo nove razine u odnosu na “Brexit”
Brexit

Samo 9% Britanaca smatra da je Brexit bio više uspjeh, nego promašaj, pokazuje nova anketa.

Oko 62% osoba Brexit opisuje kao dominantno krivi potez, pokazuje YouGov anketa.

Agencija za ispitivanje javnog mnijenja je objavila da je “Bregret” (“Žaljenje zbog Brexita”) dosegao nove razine, jer samo 31% Britanaca drži da je bila ispravna odluka napustiti Europsku uniju 2016., najmanje dosad.

Gotovo dvostruko, 56%, kaže da je to bio pogrešan potez.

Broj ispitanika koji su glasali za izlazak iz EU i koji misle da je to bilo pogrešno popeo se na najvišu razinu dosad, na 22%.

Brojke potvrđuju da se dosta ljudi slaže s Nigelom Farageom, bivšim čelnikom Nezavisne stranke (UKIP) i stranke Brexit, koji je prošli tjedan rekao da se britanski izlazak iz EU pokazao promašajem.

Čak i među onima koji su glasali za izlazak, 37% kaže da je Brexit više loša, nego dobra stvar.

Većina njih kao i Farage upire prstom u Konzervativnu stranku, a 75% drži da je Brexit imao potencijal pokazati se uspjehom, ali se zbog loše provedbe ove i/ili prethodnih vlada pokazao promašajem.

Bivši zagovornik euroskepticizma koji se dao u televizijske vode optužio je konzervativnu vladu da je loše provodila Brexit nakon što je UK napustila uniju 2020.

Oko 72% Britanaca kažu da se vlada loše nosi s Brexitom, a među njima je i 63% onih koji su glasali za izlazak iz Unije, pokazala je anketa.

Izvor:Hina-HRT

Najčitanije