8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Britanski novinari oduševljeni Bokom Kotorskom i Porto Montenegrom

Posjeta britanskih novinara

Hotel Regent Porto Montenegro od 26. do 29. marta, organizovao je posjetu više uglednih medija sa prostora Velike Britanije koja je imala za cilj da se njihovoj čitalačkoj publici predstave hotelski sadržaji, ali i atraktivnost Bokokotorskog zaliva, te Crne Gore kao rastuće turističke destinacije.

“Mogu da kažem da nam je veoma drago da smo prethodnih dana bili u prilici da ugostimo neke od veoma uticajnih medija i časopisa sa prostora Velike Britanije i to upravo pred početak ljetnje turističke sezone. Naše statistike pokazuju, iz godine u godinu, stalan rast broja gostiju sa ovog tržišta, a imamo i pozitivne projekcije za ovu  ljetnju sezonu, ističe PR menadžerka hotela Regent Porto Montenegro, Dobrica Milić.

Uspješna konekcija sa ovim strateški važnim tržištem uspostavljena je zahvaljući mnogobrojnim studijskim posjetama turoperatera i novinara.

Porto Montenegro

Među gostima su se našli, urednici, novinari ili predstavnici medija, Daily Mail, Sunday Post, Daily Express, Daily Mirror, Intelligent Magazine, C&IT, Destination Weddings Magazine & Weddings and Honeymoons Magazine – čiji tiraži dostižu višemilionski broj.

Britanski pisac, James Rampton do sada nije posjećivao Crnu Goru, pa je još više iznenađen ljepotama Boke Kotorske.

“Nevjerovatno je lijepo! Tu je prelijepa kombinacija mora i planina koje oduzimaju dah. Preporučio bih svim britanskim turistima da dođu ovdje, biće u potpunosti oduševljeni Crnom Gorom, a posebno Tivtom”, kazao je Rampton.

Prijatnom boravku u tivatskom zalivu doprinosi i kvalitet smještaja koji hotel Regent nudi. Istaknuti putopisac ukazuje da je riječ o divnom hotelu sa odličnom lokacijom.

“Pogledate kroz prozor sa bilo koje strane i jednostavno ste očarani kombinacijom mora i planina.”

I zamjenica urednika za putopis, iz britanskih dnevnih novina Daily Express i Daily Mirror, Jane Memmler imala je samo riječi hvale o hotelu i Tivtu kao turističkoj destinaciji.

“Tivat je neotkriveni biser! Ko bi rekao da se nešto tako lijepo krije između ovih planina. Hotelska usluga je fantastična. Regent je mjesto iz snova, ako dolazite u Tivat morate ga posjetiti jer je centar dešavanja. Imate sve, čak i podmornicu,” komentariše Memmler.

Posjeta britanskih novinara

Ono što je ostavilo snažan utisak na proslavljenu novinarku jeste i hrana. A posebno izdvaja morske plodove.

“Za početak, riba je nesvakidašnja. Jela sam i vaše lokalne ostrige, ništa nema tako poseban ukus! Sirevi su vam odlični. Srećom ne živim ovdje jer bih stalno jela sir,” kroz šalu objašnjava Britanka.

Posjeta medija je upriličena uz podršku kompanije Porto Montenegro, te turističkih organizacija Tivat i Herceg Novi, a gosti su imali priliku da kroz bogat program pažljivo osmišljenih aktivnosti – poput krstarenja Bokom Kotorskom, obilaska starog grada Kotora, te tvrđava Vrmac i Goražda, uz degustaciju lokalnih specijaliteta i mediteranske kuhinje, iskuse svu raznolikost sadržaja koju ova destinacija može da ponudi.

“Tivat i Boka Kotorska sigurno imaju dobru ponudu za ove ciljne grupe, jer vidimo da brojne međunarodne kompanije realizuju ili planiraju da realizuju događaje u Boki Kotorskoj,” navodi direktorica Turističke organizacije (TO) Tivat, Danica Banjević.

Kaže da je tržište Velike Britanije veoma značajno, a 2022. su upravo gosti iz te zemlje po brojnosti bili na trećem mjestu sa preko 800.600 dolazaka sa te teritorije.

“Ove godine očekujemo bolje rezultate, imajući u vidu da se po prvi put realizuju i avio-konekcije Jet 2, iz Mančestera prema Tivtu. Pored konekcije easyJet– a iz Londona i Mančestera ovo će biti još jedna avio-konekcija sa tržišta Velike Britanije prema našem gradu. Baš zbog toga je dolazak ove ekipe medija odličan način za promociju destinacije i ponude u susret sezoni,” poručila je Banjević.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije