16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Učenici sa Prčanja trčali kros povodom Svjetskoga dana zdravlja

Kros Prčanj – foto M.D.P.

Sportom do vedrog i zdravog duha


Sportska manifestacija pod nazivom „II Proljećni školski kros“ pod motom “Želim da budem zdrav“ održana je u centru Prčanja u organizaciji kolektiva Osnovne škole “Ivo Visin“, a u susret Svjetskom danu zdravlja, 7. aprila. Djevojčice i dječaci od prvog do devetog razreda takmičili su se u trčanju po uzrasnim kategorijama u disciplini kros na distanci od 70-80, do 150 metara, zbog čega je saobraćaj priobalnim putem bio zaustavljen tokom pola sata.

Start je bio u podnožju Bogorodičinoga hrama, zaokret na kraju „korzoa“i nazad, te su dječja graja i navijački, sportski duh tokom trke oživjeli ovo staro mjesto. Program su vodili učenici Elena Proročić i Joško Belan, zajedno sa Velimirom Vlahoivićem, profesorom fizičkog vaspitanja u OŠ „Pavle Rovinski“ u Podgorici, koji je pritekao kolegama sa Prčanja u organizaciji krosa.

Kros Prčanj – foto M.D.P.

 -Ovo je još jedan stepenik  iz programa kojim obilježavamo Dan zdravlja- juče su naši učenici sa svojim nastavnicama bili u posjeti Domu zdravlja i direktoru doktoru Igoru Kumburoviću i pedijatru dr Vladimiru Dedoviću, posjetili su i Opštu bolnicu – direktora Davora Kumburovića i kardiologa-endokrinologa dr Igora Bjeladinovića, a danas imamo priliku da se upoznamo sa djelatnošću JZU „Vaso Ćuković“ u Risnu kroz razgovor sa direktorom dr Vladom Popovićem, kaže Petra Ćetković, direktorka OŠ „Ivo Visin“ za Boka News.

Kros Prčanj – foto M.D.P.

Najavljuje organizovano učešće prčanjskih učenika kao navijača u vaterpolo utakmici Jadran – Primorac, 3. aprila u Kotoru, kao i finalni događaj, javnu tribinu na temu „Pomozite nam da sačuvamo zdravlje“, koja će biti održana u četvrtak, 6. aprila od 11 sati u foajeu OŠ „Ivo Visin“ na Prčanju.

-Pozivamo sve zainteresovane, roditelje, pedagoge, mještane, da dođu na tribinu i razgovaraju na temu zdravlja naše djece sa istaknuitim zdravstvenim poslenicima iz Kotora, sportistima i predstavnicima Instituta za javno zdravlje, poručuje prof. Ćetković.

Kros Prčanj – foto M.D.P.

Diplome i nagrade će učenicima koji su bili najuspješniji u krosu biti uručene 30. maja za Dan škole.

U organizaciji krosa nastavnom osoblju je pomogla Akademija Majer, ali je izostala pomoć Mjesne zajednice, čije rukovodstvo ne funkcioniše.

M.D.Popović

Najčitanije