23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

British Airways dva puta dnevno leti iz Dubrovnika za London

British airways foto HINA/ Miroslav LELAS/

British Airways dugo je čekao na povratak u hrvatske aerodrome u ovoj ljetnoj sezoni. Kompanija nije htjela riskirati, čekala je ukidanje mjera a međunarodna putovanja u Velikoj Britaniji, a odmah nakon najave da će se to i dogoditi, kompanija je obnovila većinu svojih linija prem hrvatskim aerodromima.

Čak 12 sedmičnih letova najavljeno je između Heathrowa i Dubrovnika. Kompanija će svakog dana imati dva dnevna leta na ovoj liniji, izuzev petka i subote kada je dostupan jedan dnevni let. BA će prema Dubrovniku koristiti avione tipa A321 pa će na nedjeljnoj razini nuditi i do 5.232 sjedala između Dubrovnika i Londona!

Ove subote, 07. avgusta, British Airways obnovit će promet između Londona (Heathrow) i Pule. Kompanija ponovno uvodi dva sedmična leta, svakog utorka i subote.

Uz ovu, od 05. avgusta a kompanija uvodi i liniju između aerodroma London City i Splita. Linija će biti u prometu tri puta sedmično, svakog ponedjeljka, četvrtka i petka, na njoj će saobraćati avioni tipa E190.

Uz dvije linije na kojima će British Airways obnoviti promet ove sedmice, doći će do povećanja prometa i na postojećim linijama.

Između Splita i aerodroma London Heathrow British Airways će prometovati 9 puta sedmično, svakog dana u tjednu, uz napomenu da su sva dnevna leta dostupna ponedjeljkom i nedjeljom.

Ukupno će već sljedeće sedmice između Londona i spomenutih hrvatskih aerodroma British Airways nuditi čak 31 nedeljni let te više od 11 hiljadaa dostupnih sjedala!

Najčitanije