33 C
Kotor

Slušaj online radio

Brnović sam uklonio bespravni objekat iz uvale Brdišta

Foto Opština Tivat

Iako je njen vlasnik i direktor Vladimir Brnović prije nekoliko dana prijetio da neće dozvoliti da mu budu uklonjeni bespravno podignuti privremeni objekti na obali uvale Brdišta kod Tivta, kompanija „Saniteko“ iz Podgorice ipak je danas sama uklonila sporni objekat.

To je učinjeno dva dana prije akcije u kojoj je Brnovićeve objeklte trebalo da poruši efektiva državnog preduzeća „Zaštita prostora Crne Gore“.

Komunalna inspekcija Opštine Tivat „Saniteku“ je još 5.oktobra naložila da „u cjelosti ukloni ugostiteljski objekat Marina Airport – zidani šank sa terasom cca 100 kvadratnih metara sa cjelokupnim jugostiteljskim mobilijarom i metalnu konstrukciju tende“ sa katrastarske parcele 635/2 KO Đuraševići i da taj prostor vrati u prvobitn stanje jer je, kako je inspekcija konstatovala, objekat „postavljen bez prijave i dokumentacije propisane  članom 117 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata“. Ovakom nalogu inspekcije prethodila je procedura inspekcijskog nadzpra i upravnog postupka koja je započela još 22.jula. od tada do danas „Saniteko“ nije obezbijedio dokumentaciju potrebnu za postavljanje ovog privremenog objekta u zoni morskogg dobra, pa je u petak. 17.decembra kompanija „Zaštita prostrora Crne Gore“ uz asistenciuju Interventne jedinice CB Herceg Novi, trebalo da poruši na divlje izgrađeni objekat u uvali Brdišta. U toj uvali inače, podgorička kompanija već nekoliko godina drži mnogo veći privremeni objekat – čitavu jednu manju marinu koju je ovdje ucrrtalo bivše Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) u vrijeme dok je na njegovom čelu bio Pavle Radulović (DPS); a preduzeće Morsko Dobro koje je sa „Sanitekom“ sklopilo ugovor o zakupu te lokacije, vodio je Predrag Jelušić (DPS).

Nezadovoljan time što će nakon četvoromjesečnog „natezanja“ sa Komunalnom inspekcijom Opštine Tivat ipak ostati bez na divlje podignutog ugostiteljsklog objekta u svojoj pruvremenoj marini, vlansik i direkltor „Saniteka“ Vladimir Brnović, u petak je došao u Opštinu i pred svjedocima, prijetio sekretarki za komunalni i inspekcijski nadzor Jeleni Šćekić (NP) i predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću (NP) da će im, ukoliko mu izvršna služba poruši ugostiteljski objekat na obali Tivatsklog zaliva, on „zapaliti kuće“.

Foto Opština Tivat

On je navodno, uz uvrede i obraćajuči se povišenim tonom sekretarki Šćekić, kazao da neće dozvoliti uklanjanje svog bespravnog objekta i tvrdio da nikada u životu ništa bespravno nije sagradio, pa ni sporni objekat u vali Brdišta za kojeg je Brnović kazao da mu je „direktor Morskog Dobra rekao da to sagradiu i da će to proći proceduru“. Šćekićeva i gradonačelnik Komnenović su zbog prijetnji koje im je uputio Brnović, protiv njega podnijeli prijavu tivatskoj policiji.

“Ukoliko srušite moj objekat objekat zapaliću kuću predsjedniku Opštine i tebi“, piše u izjavi Šćekićeve datoj pred policijom, a koja je podgoričkog biznismena u petak privela u Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru zbog osnovane sumnje da je Brnović počinio krivično djelo “ugrožavanje sigurnosti”. Vlasnik Saniteka je međutim, nakon saslušanja kod tužioca brzo pušten da se brani sa slobnode, a na teret mu je stavljeno drugo krivično djelo – “napad na službeno lice”.

Uprkos riješenosti da neće dozvoliti rušenje svog na divlje podignutog objekta u uvali Brdišta koju je iskazivao prije nego što su se njima pozabavili policija i Tužilaštvo, Brnović je ipak juče sam uklonio sporni objekat a što je zvanično konatatovala i Komunalna inspekcija Opštine Tivat.

Prema nezvaničnim saznanjima, u narednih nekoliko dana na sličan način bi lokalna uprava Tivta, trebalo da ukloni još nekoliko bespravnih privremenih objekata sa  tivatske obale, a koje su njihovi vlasnici postavili ili izgradili bez potrebnih papira.

Izvor:S.L.

Najčitanije