14.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Brod se nasukao kod ulaza u luku Rašu: Svih 15 članova posade prošlo bez ozljeda

Foto: MMPI

U utorak, 16. aprila oko 19.30 sati, kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod koji plovi pod zastavom Tanzanije, saopštili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

U tom trenutku na brodu se nalazilo 15 članova posade egipatske nacionalnosti, koji nisu ozlijeđeni, a na poziciji nije uočeno onečišćenje mora ni morskog okoliša.

Zbog jakog vjetra i bojazni od nasukanja broda na poziciji kod ulaza u luku Rašu, obavijest o potrebi za asistencijom remorkera upućena je Nacionalnoj središnjici za usklađivanje traganja i spašavanja na moru, u Rijeci (MRCC Rijeka).

Lučka kapetanija Pula obavijestila je MRCC Rijeka da je remorker isplovio iz Raše prema brodu, koji se nasukao na 40 metara od obale i na dubini između 2 i 5 metara.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture su jučer, 17. aprila, obavijestili da je posada broda tokom dana prebačena na kopno.

Naime, kako se odsukavanje broda zbog ozbiljnih oštećenja te jake bure nije moglo obaviti jučer, svi članovi posade neozlijeđeni su prebačeni s broda na kopno.

Očevidne radnje o ovoj pomorskoj nesreći provodit će se u okviru nadležnosti Lučke kapetanije Pula.

Najčitanije