11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Brodosplit ugovorio najluksuzniji brod za polarna krstarenja

brodosplit_polar-expedition

Hrvatski brodograditelj Brodosplit sklopio je sporazum o izgradnji novog broda za polarna krstarenja, ekspediciju, prema projektu tvrtke LMG Marin, za naručitelja Quark Expeditions iz Seattlea.

Izrađen prema Polar Class 6 standardu, brod će biti izgrađen posebno za geografske širine Arktika i Antarktika.

Riječ je o najluksuznijem putničkom brodu za krstarenja polarnim područjima na svijetu, a moći će ugostiti 200 putnika smještenih u 103 luksuzno opremljenih kabina, o kojima će se brinuti 116 članova posade. Brod će biti dugačak 128 metara i širok 21,5 metar, a brzinu od 16 čvorova osiguravat će četiri glavna motora.

Brod će biti opremljen svim potrebnim rješenjima i opremom kako bi putnici mogli u potpunosti obilaziti ledenjake iznad i ispod razine mora, uživajući u promatranju tog jedinstvenog biološkog i životinjskog svijeta i bit će na raspolaganju prvim putnicima za arktičku sezonu 2020. godine.

Quark Expeditions je lider u polarnim ekspedicijama od svog osnutka 1991. godine. Njihovi brodovi posjeduju posebno ojačane trupove i ledolomce, što omogućuje da se istraže neka od najudaljenijih područja svijeta.

Vlada Republike Hrvatske je na svojoj 96. sjednici odlučila izdati jamstvo za povrat akontacije koja je osigurala financiranje izgradnje i čime se ispunjen jedan od uvjeta ugovora s kupcem, izvijestio je Brodosplit.

Najčitanije