11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Parkiranje u Tivtu tokom ljeta od 50 do 80 centi za sat

Detalj sa tivatskih ulica

Parkiranje automobila u Tivtu na opštim i posebnim parkiralištima kojima gazduje opštinska firma „Parking servis“ (PST), u ljetnjoj sezoni koštaće od 50 do 80 centi po započetom satu.

To piše u novom cjenovniku usluga ovog preduzeća na koji su zeleno svjestlo dali odbornici na sjednici SO Tivat u utorak. Osim posebnih parkirališta u Arsenalskoj, Đačkoj i ulici Ribarski put, kao i na aerodromu Tivat i Plavim horizontima, PST gazduje i sa oko 300 opštih parking mjesta duž ulica i u dvorištima stambenih zgrada u centru Tivta a čije će se korišćenje uskoro početi naplaćivati. Većina tih mjesta je u ekskluzivnoj, tzv. crvenoj zoni  gdje je vrijeme zadržavanja vozila na parkingu ograničeno na 2 sata. Cijena parkiranja u crvenoj zoni je 80 centi po započetom satu, nevezano da li se ono plaća kupovinom parking karte na kiosku ili slanjem SMS-a. Ista cijena parkiranja važi i za posebni parking na aerodromu Tivat, te parkinge u Arsenalskoj, Đačkoj i ulici Ribarski put, dok će cijena na parkiralištu u blizini uvale Plavi horizont iznositi 50 centi na sat.

Parking servis Tivat

Za parkinge u žutoj zoni cijena za ljetnju sezonu je 50 centi po započetom satu. Dnevna parking karta za ovu zonu košta 5 eura, dok dnevna karta za posebna parkirališta iznosi 8 eura. Cijene parkiranja u Tivtu u zimskoj sezoni biće niže od 20 do 25 odsto od aktuelnih ljetnjih.

Korišćenje parkinga na ulicama i u dvorištima stambenih zgrada naplaćivaće se ljeti svakog dana u periodu od 7 do 23 časa, odnosno od 8 do 21 sat u zimskoj sezoni, dok će njihovo korišćenje nedjeljom i praznicima biti besplatno.

Izvor:S.L

Najčitanije