26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Broj turista se svakim danom povećava

Budvanska rivijera

U hotelima HG Budvanska rivijera broj gostiju se iz dana u dan povećava, a u toku juna popunjenost je bila 36 odsto u odnosu na 2019. godinu. Kako su kazali iz ove kompanije, najave za jul su na nivou 40 odsto u odnosu na našu najuspješniju turističku godinu.

U hotelima Budvanske rivijere osim domaćih, borave gosti iz regiona: Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Albanije, zatim gosti iz Ukrajine, Kazahstana, Rusije, Bjelorusije, Litvanije kao i određeni broj gostiju iz Poljske, Njemačke, Francuske, Rumunije, Mađarske i drugih zemalja.

Nepredvidljivost

– Osjetan je porast broja gostiju iz dana u dan, ali i dalje smo oprezni u davanju komentara vezanih za uspješnost sezone. U svakom trenutku pratimo aktuelnu situaciju sa pandemijom korona virusa koja je pokazala svu svoju nepredvidljivost naročito u našoj djelatnosti – kazali su iz Budvanske rivijere i dodali da se i te kako osjeća nedostatak gostiju iz Evropske unije i Rusije u većem obimu.

– Pojedinačni dolasci nikako ne zadovoljavaju brojke koje smo imali u kompaniji tokom prethodnih godina. Generalni trend je da se stanje svakim danom mijenja, određeni hoteli su više traženi, a „last minute“ i onlajn rezervacije preovladavaju. Rizik otkaza rezervacije je i te kako prisutan u svakodnevnom poslovanju – kažu iz kompanije i naglašavaju da su cijene usluga ne samo u hotelskoj grupi Budvanska rivijera nego i kod većine hotelijera drastično smanjene u odnosu na period od 2019. i ranije.

– U tom smislu naša kompanija veoma je konkurentna – kazali su.

HG Budvanska rivijera kao najveća u Crnoj Gori, 80 odsto punjenja kapaciteta do 2019. godine orijentisala je na tour operatore i turističke agencije i avio-prevoz, ali su od prošle godine u potpunosti zaokrenili način prodaje kapaciteta ka digitalnoj opciji i pretežno auto gostima.

– Taj trend se nastavlja i ove godine jer još uvijek nemamo definisan čarter avio-prevoz ka najznačajnijim emitivnim tržištima – kazali su iz Budvanske rivijere.

Od hotela HG Budvanska rivijera, otvoreni su: Turističko naselje Slovenska plaža i Hotel Aleksandar u Budvi, kao i hoteli Palas i Kastel lastva u Petrovcu.

Kada je u pitanju ovogodišnja ponuda, budući da su se kapaciteti manje koristili prošle, iznova otkrivaju sadržaje koji su završeni u toku 2020. godine.

– Podsjećamo da je tokom prošle sezone restoran Pjaca u okviru hotelsko turističkog kompleksa Slovenska plaža zasijao u novom redizajniranom izdanju unutrašnjeg dijela, što je doprinijelo još ljepšem i ugodnijem ambijentu ovog kultnog mjesta u kojem se tokom cijelog ljeta traži mjesto više. Takođe, tokom prošlog ljeta otvorena je Gradska kafana Palas u okviru luksuznog kompleksa Palas Luks sa vizijom da cjelokupnom uslugom i autentičnim ambijentom, ispiše nove stranice ugostiteljske priče Petrovca i Budve – kazali su iz kompanije i dodali da će Gradska kafana Palas ovog ljeta početi da radi uskoro.

– Jedan od atraktivnijih sadržaja koji ističemo svakako su hotelske plaže koje će biti sastavni dio ponude hotela Aleksandar u Budvi, i hotela Palas i Kastel lastva u Petrovcu, a biće u funkciji početkom jula mjeseca – kazali su iz kompanije i dodali da će Gradska kafana hotela Mogren i ovog ljeta biti nezaobilazno mjesto okupljanja turista koji dolaze u Budvu.

– Svojom atraktivnom pozicijom ispred zidina Starog grada i super ponudom hrane i pića, Gradska kafana svake godine iznova izaziva divljenje i oduševljenje, i svakako je jedan od najprepoznatljivijih simbola Budve i Hotelske grupe Budvanska rivijera – naglašavaju.

Posebno podsjećaju na prijatan boravak za porodice u TN Slovenska plaža i Hotelu Aleksandar u Budvi, gdje je gostima na raspolaganju nekoliko otvorenih bazena u prelijepom mediteranskom ambijentu, kao i dječije igraonice, igrališta, teniski tereni, teretane na otvorenom, kafei, restorani, prodavnice ali prostrane zelene površine gdje gosti bez problema mogu pronaći svoj kutak za uživanje i opuštanje, kao i rad putem interneta.

Još jedna novost iz ove kompanije odnosi se na posebne uslove ljetovanja koje su pripremili za zdravstvene radnike Crne Gore u Turističkom naselju Slovenska plaža u Budvi.

Podrška zdravstvu

– Cijenimo izuzetne napore zaposlenih u zdravstvu za uspješno odgovaranje na svakodnevne izazove u borbi za očuvanje zdravlja i života građana Crne Gore, posebno u teškim vremenima pandemije virusa kovid-19. Zdravstvenim radnicima biće na raspolaganju sedmodnevni paket aranžmani po cijeni nižoj 40 odsto od standardne, a uključiće i boravke za porodice. U ponudi su paketi po cijeni od 490 eura za sedam noćenja na bazi polupansiona (doručak i večera) za dvije odrasle osobe i dvoje djece uzrasta do 12 godina uz mogućnost boravka i trećeg djeteta uzrasta do pet godina, kao i paketi po cijeni od 400 eura za sedam noćenja na bazi polupansiona za dvije odrasle osobe – napomenuli su iz HG Budvanska rivijera.

Dodaju i da svi zaposleni u zdravstvenim institucijama mogu iskoristiti ponuđene paket aranžmane do 31. avgusta, a omogućeno im je plaćanje u šest jednakih mjesečnih rata.

Akcija za porodice

Budući da su hoteli Grupacije uglavnom orijentisani na porodični odmor iz HG Budvanska rivijera naglašavaju da uvijek imaju specijalne akcije za porodice.

– Kroz kampanju „Odmor koji ste zaslužili“ koja je na snazi cijelog ljeta, obezbijeđen je besplatan boravak za jedno ili dvoje djece uzrasta do deset godina u pratnji dvije odrasle osobe, 50 odsto popusta za boravak djece od 10 do 12 godina, kao i raznovrsni edukativno zabavni sadržaji za djecu – naglasili su iz kompanije.

/N.Kovačević/

Izvor:Pobjeda

Najčitanije