13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

“Buđenje Boginje” – književno veče, 13. avgusta u Budvi

Goga Balaban, plakat

Kniževno veče autorke Goge Balaban održaće se u petak 13. avgusta 2021. godine u 21 čas na trgu ispred Spomen doma „Stefan Mitrov Ljubiša (Cara Dušana 13, Stari grad, Budva). U okviru večeri govoriće se o knjizi Buđenje Boginje Goge Balaban, a učesnice su Kristina Kestner, Tijana Lalović i autorka. Moderatorka večeri biće Marija Balaban.

Knjiga Buđenje Boginje donosi priču o aktiviranju ženske energije, kroz buđenje svjesnosti koja leži u svakom čovjeku. „Da, čovjeku – jer i muškarac i žena u sebi nose žensku energiju“, podsjeća nas Goga Balaban, autorka koja sebe naziva životnim poetom, srećnom ženom, majkom i Boginjom u svom svjetu. Kroz izuzetno zanimljive životne i svakodnevne primjere, Goga nas podsjeća da u svakoj ženi spava Boginja, ali je potrebno toga se podsjetiti. Svako se podsjeća na drugačiji način, a autorka daje niz preporuka, vježbi, sugestija koje mogu pomoći na tom putu. Nesebično djeli svoja iskustva i daje primjere mnogih žena i muškaraca koji su u njenom Curriculum Vitae centru tokom prethodih pet godina stekli razne uvide i osvjestili suštinu svog bića.

Knjiga podsjeća ženu, ali i muškaraca da uloga dame ne treba da bude ni uloga Ratnice ni uloga Robinje, već da će svoje pravo mesto svaka žena osjetiti kada se poveže sa svojom karlicom i u njoj oseti životnu energiju. „Buđenje Boginje nije knjiga napisana samo ženama. Napisana je za sve one koji žele da u sebi probude dio koji čeka da bude obožavan i voljen. Svi posjedujemo taj dio, zato što smo iskrice Božanstva. A Božanstvo je čista ljubav i svetlost”, kaže Goga Balaban. Kako se budi Boginja i ko je ona, zašto je samo organski čovjek srećan, kako nam sve intucija pomaže (jer svi je imamo!), kako nas strahovi skreću sa puta i zamagljuju nam vid, koliko nam u rješavanju svakodnevnih izazova može pomoći kreativnost koja je svojstvena ženi i zašto je ljubav glavna stvar – samo su neke od tema koje kroz realistične priče, humor i na neposredan način prenosi Goga Balaban, i o kojima će biti riječ tokom književne večeri u Budvi.

 

Najčitanije