13 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – Karnevalom zvanično otvorena ljetnja turistička sezona

Budva karneval 2018.

Velikom povorkom XVI međunarodnog karnevala, koji se ove godine održava pod nazivom “Prava ljubav nikad ne promaši”, sinoć je zvanično otvorena ljetnja turistička sezona u Budvi.

Karnevalsku feštu organizovala je Turistička organizacija Budve, Opština Budva i NVO Feštađuni.

Povorku koja je prodefilovala gradskim ulicama do Starog grada, u kojoj je bilo 1.200 učesnika u 50 karnevalskih grupa predvodili su gradonačelnik Budve Dragan Krapović i potpredsjednik Opštine Veselin Marković.

Nastupile su karnevaliske grupe iz regiona, Ukrajine, Rusije, Italije, Moldavije, Albanije. Povorku je tradicionalno predvodila budvanska Gradska muzika Budve i mažoretke.

Za dobar provod do ranih jutarnjih sati  pobrinuli su se “Big band Dejana Petrovića”.

Budva karneval 2018.

Manifestacija “Karnevalske majske večeri” nastavlja se danas kada će se građanima Budve i njihovim gostima predstaviti učesnici Međunarodnog folklornog festivala, u organizaciji NVO “Stara Budva”, najprije defileom budvanskim šetalištem, a potom i igrama na glavnoj bini. Etno zvuk će, nakon njihovog nastupa, upotpuniti koncert grupe “Zora” iz Bara.

Budva karneval 2018.

Festival će biti nastavljen i sjutra veče, u petak 4. maja, a oko 22 sata je planiran koncert lokalnog benda “The Grupa” i popularne srpske pjevačice Nevene Božović.

Koncert budvanske gradske muzike, sa evergreen repertoarom, održaće se 5. maja u 21 sat na glavnom gradskom trgu, a nakon njih će nastupiti regionalna zvijezda Toni Cetinski.

Najčitanije