26.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva od boravišne takse zaradila više od tri miliona eura

Budva

Lošiji početak ovogodišnje sezone nije omeo Upravu lokalnih javnih prihoda Opštine Budva da ostvari odličnu naplatu boravišne takse kojom će premašiti prošlogodišnji rekordni iznos.

Direktor Uprave javnih prihoda i sekretarom za finansije Petar Odžić kazao je da su do 8. septembra naplatili više od tri miliona eura boravišne takse, što je za oko 260.000 eura više nego prošle godine.

“Smanjujemo sivu zonu, nikako porast naplate boravišne ne treba bukvalno vezivati sa porastom broja gostija i noćenja”, naglasio je Odžić, za RTVB.

“Fešta na plaži” nedjelja 15. septembar

Fešta na plaži

Septembar na budvanskoj rivijeri i ove godine uljepšaće “Fešta na plaži” koja će se, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva i MZ “Bečići”, održati u nedjelju, 15. septembra, u Rafailovićima.

“Fešta na plaži” održana je prvi put prije dvije godine na inicijativu mještana Rafailovića,
svake godine nudi bogat program građanima i turistima, te uljepšava njihov boravak na budvanskoj rivijeri krajem ljetnjih mjeseci i shodno želji organizatora na samom početku, postaje tradicionalna.

Program počinje u 19 sati nastupom ansambla “Toć”, od 20.30 koncert će održati akustični sastav “Trio Gušt”, a nakon njih u 22 sata, na binu će izaći Željko Vasić.

Za ovu priliku lokalni ugostitelji pripremaju delicije za sve posjetioce, a posebno interesantan dio programa predstavljaće defile ukrašenih barki.

Šarm ovog malog ribarskog mjesta i kvalitetan program manifestacije, čine da se “Fešta na plaži” opisuje riječima – “najljepše za kraj”, zato vas očekujemo u nedjelju, 15. septembra, u Rafailovićima!

Najčitanije