15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Herceg Novi donirala tehničku opremu Službi zaštite i spašavanja i PK „Subra“

Sa donacije

Opština Herceg-Novi donirala je Planinarskom klubu „Subra“ tehničku opremu u vrijednosti od šest hiljada eura, koja će biti korištena u zajedničkim akcijama tog kluba i Službe zaštite i spašavanja.

Primopredaja opreme izvršena je u Vatrogasnom domu u Meljinama, u prisustvu predsjednika i potpredsjednika Opštine Herceg-Novi Stevana Katića i Miloša Konjevića, članova planinarskog kluba i zaposlenih u Službi.

Kako je kazao potpredsjednik Konjević, lokalna samouprava je nastavila sa ulaganjem u opremu Službe zaštite i spasavanja, odnosno PK „Subra“, koji su nezamijenjiv partner i pomoć pri šumskim i planinskim požarima, ali i u spašavanju ljudskih života u zaleđu našeg grada.

On je napomenuo i da će lokalna samouprava u narednom periodu pomoći Službu zaštite i spašavanja i PK „Subra“ nabavkom drona, koji će umnogome olakšati uočavanje požara i potragu u nepreglednim dijelovima hercegnovskog zaleđa.

Donirana oprema

-Oprema koju smo dobili spada pod „tehničku“ opremu, koja će služiti u samim akcijama spasavanja. Napomenuću da nam je već jednom Opština obezbijedila ličnu opremu, koja je za svakog spasioca posebno. Nadam se da će se ova saradnja nastaviti, kazao je član PK „Subra“ Danilo Brajović, uz napomenu da taj klub sada ima oko 40ak članova, te da će tokom jeseni održati obuke i radionice za početnike, odnosno za omladinu po školama, a sve kako bi podmladili i ojačali klub novim snagama.

-Poznato je da je u proteklim godinama prisutan veći broj turista i građana koji posjećuju Orjen. Tako će zasigurno biti i u budućnosti, pa možemo pretpostaviti da će doći do još nezgoda, samim tim i veći broj intervencija, a sa ovom opremom planinari mogu značajno da poboljšaju svoj rad, kazao je Ćirović.

Najčitanije