20 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – Počele karnevalske večeri

Foto Beta

Budvanske Karnevalske majske večeri počele su povorkom kroz Petrovac – “abrumom”, a do 6. maja na manifestaciji će učestvovati više od 50 karnevalskih grupa sa oko 1.200 učesnika iz raznih zemalja.

Aktivisti NVO “Feštađuni” u kostimima i sa maskama prodefilovali su sinoć kroz Petrovac uz zvuke “Gradske muzike”, pozdravljali mještane, vlasnike restorana i turiste i dijelili pozive na karneval u Budvi.

Predsjednica NVO “Feštađuni” Marija Pjerotić rekla je novinarima da je “lijepo da i Petrovac ima feštu i da je večerašnji abrum podsjeća na početak karnevala u Budvi”.

“Petrovčani to treba da prihvate i da se potrude, nije ni nama bilo lako kada smo počinjali, ali smo bili uporni i napravili jedan od najvećih karnevala u regionu”, ocijenila je Pjerotić.

Ona je dodala da se sve radi za turiste i da njima “ne treba dati samo more i sunce, već i zabavu”.

“Kada dođu i kada osjete ovo lijepo more i lijepe plaže i još im priuštite pravu mediteransku manifestaciju, gdje mogu da igraju i da pjevaju i da uživaju uz maske, oni će da odu i da pričaju o tome, a mislim da je to najveći i najjači marketing za Budvu, Petrovac ali i za Crnu Goru”, istakla je Pjerotić.

Vlasnik restorana “Tramontana” Dragan Šepelj koji je uz hranu dočekao povorku, rekao je da vjeruje da će Petrovčani prihvatiti poziv i uključiti se u organizaciju karnevala.

“Nema razloga da to ne bude i mislim da je takva praksa trebalo da se uvede, jer je ovo izuzetno dobar pokušaj organizatora karnevala i treba da nastave u tom pravcu”, ocijenio je Šepelj.

Prema riječima jednog od “Feštađuna” Gorana Vidakovića “abrum” se prvi put održava u Petrovcu, a zadovoljan je reakcijama ljudi.

“Vidim da su iznenađeni i oduševljeni ali to je i bio naš cilj, da ih pokrenemo i podignemo, da prošetamo ulicama sa muzikom i malo se proveselimo”, istakao je on.

Izvor:rtcg

Najčitanije