16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – Počinje Grad teatar

Grad teatar Budva
Grad teatar Budva

Četvorosatnim programom večeras će, u Budvi, biti otvoren 29. festival “Grad teatar”, koji će trajati do 10. avgusta.

Moto ovogodišnjeg festivala je: „Ko je ovdje toliki varvarin da ne želi biti Rimljanin?”

20. jun subota  u 20 sati svečano otvaranje 29. Festivala Grad teatar Budva izložba Kazumase Mizokamija u Modernoj galeriji Budve

– u 21 sat književno veče Maria Vargase Ljose u konferencijskoj sali hotela “Avala”

– u 22,30 sati predstava “Razbijeni krčag” na sceni između crkava

U Modernoj galeriji Budve, u 20 sati, biće otvorena izložba reljefa i skulptura prestižnog japanskog autora Kazumase Muzakamija, pod nazivom „Cvijet je cvijet je… cvijet…“. Ovo će biti prvo predstavljanje djela ovog autora u Crnoj Gori. Izložba će biti otvorena do drugog jula.

U 21 sat, u gradskom parku Budve, publika će biti u mogućnosti da prisustvuje još jednom vanrednom događaju ovogodišnjeg festivala, književnoj večeri nobelovca Marija Vargasa Ljose, koji je juče doputovao u Crnu Goru.

U 22 i 30, na sceni između crkava, biće izvedena prva pozorišna predstava ovogodišnjeg festivala. Na otvaranju gostuje Jugoslovensko dramsko pozorište, sa predstavom „Razbijeni krčag“, rađenoj po tekstu, „Veseloj igri“, pisca ranog njemačkom romantizma Hajnriha fon Klajsta „Razbijeni krčag“ , u režiji Igora Vuka Torbice.

Grad teatar Budva
Grad teatar Budva

Torbičina predstava Pokojnik, nastala kao ispitna vežba na trećoj godini studija na FDU, dobila je glavnu nagradu festivala „Studio fest“ održanog u JDP i ušla u redovan repertoar Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Na „Nušićevim danima“ u Smederevu proglašena je za najbolju predstavu na festivalu.

U predstavi igraju Nebojša Glogovac, Svetozar Cvetković, Vladica Milosavljević, Ljubomir Bandović, Marko Baćović, Jovana Gavrilović, Marko Janketić i Lazar Đukić.

Najčitanije