23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Budvanske „Karnevalske majske večeri“ od 29. aprila do 6. maja

Budvanske „Karnevalske majske večeri“  trajaće od 29. aprila do 6. maja i objediniće niz raznovrsnih programa. U želji da što kvalitetnije i lepše ozvaniči početak još jedne uspešne turističke sezone, Turistička organizacija opštine Budva, uz podršku NVO „Feštađuni“, NVO “Stara Budva” , hotelom Majestic i lokalnom upravom, pripremila je za sve goste Budvanske rivijere raznovrstan program, čulo se danas na press konferenciji u hotelu Budva.

„Imamo prijavljenih 48 grupa, dvije grupe iz Italije, dolaze nam i predstavnici Venecije Mirandole i Padove. Očekujem od naredne godine i karnevalske grupe iz Njemačke. Osim gostiju iz Italije stižu nam grupe iz Austrije, Rusije, Albanije, Makedonije, Bugarske, Rumunija, Srbije, Hrvatskae,BiH, Slovenija, kao i grupe iz Kotora, Tivta, Herceg Novog, Podgorice, Tuzi, tako da očekujemo preko 1200 maskiranih u povorci. Ove godine nećemo zaobići Petrovac, 28. aprila pripremamo abrum u tamošnjim hotelima i restoranima…“ – kazala je Marija Pjerotić iz NVO Feštađuni.

Potpredsjednik opštine Budva Veselin Marković se zahvalio svima koji su dali doprinos da manifestacija bude još ljepša, bolja, drugačija  nego prethodnih godina.

„Želja nam je da to bude manifestacija koja će na pravi način otvoriti turističku sezonu u gradu koji stvara više od polovine turističkog proizvoda Crne Gore. Izuzetno je zadovoljstvo što se uključio veliki broj različitih organizacija i što cijela Budva ovu manifestaciju doživljava kao svoju“ – kazao je Marković.

Karneval Budva 2018.

Program „Karnevalske majske večeri“ predstavio je direktor TO Budva, Mladen Franović, koji je kazao da će svi maskirani gosti u konobama, picerijama i restoranima imati popust od 10 posto na sve što budu konzumirali, tokom sedam karnevalskih dana.

Direktor Franović je kazao da u Budvi tokom festivala očekuju preko 50.000 gostiju.

Muzički deo programa otvoriće crnogorska  pop pevačica Nina Žižić, koncertom 29. aprila, a sledećeg dana predstaviće se grupa “Perper”.

Karnevalske svečanosti će početi 1. maja u večernjim satima, već tradicionalnim abrumom – pozivom na karneval. Program će se nastaviti na trgu ispred Starog grada nastupima samba plesačica iz novosadskog “Mantock” centra i benda “The grupa” iz Budve.

Velika povorka 16. Međunarodnog karnevala, koji se ove godine održava pod nazivom “Prava ljubav nikad ne promaši”, krenuće budvanskim ulicama 2. maja od 20 sati. Očekuje se preko 1200 učesnika iz brojnih zemalja. Povorku će tradicionalno predvoditi Gradska muzika Budve i mažoretke. Za dobar provod do ranih jutarnjih sati ove večeri će se pobrinuti i “Big band Dejana Petrovića”.

Karneval Budva 2018.

U četvrtak, 3 maja, građanima Budve i njihovim gostima će se predstaviti učesnici Međunarodnog folklornog festivala, u organizaciji NVO “Stara Budva”, defileom budvanskim šetalištem, a potom i igrama na glavnoj bini. Etno zvuk će, nakon njihovog nastupa, upotpuniti koncert grupe “Zora” iz Bara.

Festival će biti nastavljen i sutra veče, u petak 4. maja, a oko 22 sata je planiran koncert lokalnog benda “The Grupa” i popularne pevačice Nevene Božović.

Koncert budvanske gradske muzike, sa evergreen repertoarom, održaće se 5. maja u 21 sat na glavnom gradskom trgu, a nakon njih će nastupiti regionalna zvezda Toni Cetinski.

U nedjelju šestog maja planirana je velika dečija povorka, koja bi trebalo da u 10 sati krene ispred starog vrtića, a mališani će nakon predstavljanja svojih koreografija ispred glavne bine uživati u predstavi i kocertu dečijeg hora „D – moll“ iz Podgorice.

Na press konferenciji govorili su Marko Marković ispred Gradske muzike Budva, Marko Vujović iz Kulturnog centra Budva koji je predstavio segmentu folklora i nastupu grupa 3. i 4. maja i front men benda “The grupa” iz Budve

Organizatori TO Budva i lokalana uprava za ovu manifestaciju izdvojili su 100.000  eura i kao i brojna sponzorstva.

O Karnevalskim majskim večerima – Budvanski karneval je ponovo zaživeo u proljeće 2001. godine, kao jednodnevni događaj pod nazivom „Proljećna noć pod maskama“.

Želja organizatora, udruženja „Feštađuni“, bila je da se u Budvi obnovi deo nekadašnjih običaja “maškaranja” koji je postojao do Drugog svetskog rata. Tokom prethodnih šesnaest godina manifestacija se dopunjavala i obogaćivala dodatnim događajima, da bi ove godine prerasla u sedmodnevni “Karneval majskih večeri” …dođite  poručuju organizatori!!!

Najčitanije