27 C
Kotor

Slušaj online radio

Cadmus Cineplex prikazuje od 24. do 30.januara

repertoar horizontal

NOVI FILMOVI

“TAKSI BLUZ“ je romantična komedija. Istovremeno to je šarmantni i uzbudljivi „road movie”.

Glavni junak ove priče je Marko (42), simpatični propali dramaturg koji godinama radi kao taksista i čije ćemo avanture pratiti tokom jedne urnebesne noći. Naizgled jedan normalan dan na poslu će se pretvoriti u haos kada se u njegova kola ušunja dječak Damir koji je pobjegao iz doma za nezbrinutu djecu i koji je u potrazi za svojim ocem. Vožnja njih dvojice u taksiju tokom jedne noći će iznjedriti gomilu suludih situacija koje će se smjenjivati zajedno sa mnoštvom likova koji će prodefilovati kroz taksi kao mušterije.

LEPTIR

Rimejk istoimenog hita iz 1973. baziran je na klasiku Henrija Charriera poznatog kao Leptir, koji je lažno optužen za ubistvo i osuđen na doživotni zatvor.

Henri „Papillon” Charriere je sitni kriminalac, pogrešno uhapšen i optužen za ubistvo koje nije počinio, te je osuđen na doživotnu kaznu u zloglasnoj kažnjeničkoj koloniji na Devils Islandu u Francuskoj Gvajani. Odlučan da pobjegne iz zatvora, udružuje se s’ ekscentričnim falsifikatorom Louisom Degom, koji u zamjenu za zaštitu pristaje finansirati njegov bijeg. Međutim, svaki njegov pokušaj bijega završava hapšenjem i još gorim kaznama.

POVRATAK MERI POPINS

U depresivnoj eri Londona, sada odrasle Džejn i Majkl Benks, zajedno sa troje Majklove djece, posjetiće zagonetna Meri Popins koju prati određeni lični gubitak.

Zahvaljujući svojim jedinstvenim, magičnim vještinama i uz pomoć njenog prijatelja Džeka, pomoći će ovoj porodici da ponovo otkriju radost koja se izgubila u njihovim životima.

ELIOT SPAŠAVA BOŽIĆ

Kada jedan od Djeda Mrazovih pomoćnika najavi svoju penziju, poni po imenu Eliot uvidjeće priliku da ispuni svoj san i zasluži svoje mjesto u Djeda Mrazovom timu. Iako se činilo da nema nikakvih izgleda, Eliot će sa svojom najboljom prijateljicom Hazel dokazati svima da je on pravi poni za taj posao. Međutim, na njihovoj farmi stvari takođe ne idu po planu, jer se pojavila prijetnja njihovim prijateljima. Eliot sada mora donijeti odluku života: spasiti svoje prijatelje ili slijediti svoj san i spasiti Božić.

ALADIN I LETEĆI ĆILIM

Aladin živi u Pjortu, malom pustom selu u Bulgislavu, zajedno sa majkom, ocem i kozom Rajkom. Pjort je lijepo i zanimljivo mjesto, ali vrlo malo, pa Aladin sanja o pustolovinama u velikom svijetu koji se nalazi iza planina na horizontu. Aladinov otac uopšte ne podržava svog sina. Insistira da se smiri. Svijet nisu pustolovine, nego opasnosti i ljudi iz malog mjesta ne treba da se miješaju sa onima iz vanjskg svijeta. Od dječaka se očekuje da pođe stopama svog oca i postane krojač. Kada Aladin dobije nepredviđenu šansu, on je zgrabi objeručke. Na fantastičnom letećem tepihu, koga je dobio od El Faze, Aladin sa svojom vjernom prijateljicom kozom Rajkom, leti prema suncu sa zadatkom da vrati El Fazi izgubljeno unuče…

Najčitanije