23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Carnival Cruise Line uklanja 18 kruzera iz svoje flote

Kruzer Carnival Cruise Ship Magic

Kako se pojavila globalna pandemija, industrija krstarenja naglo se zaustavila i to je trajalo mjesecima. Većina kompanija za krstarenje zaustavila je svoj rad do prosinca.

Najveća svjetska linija za krstarenja prodaje gotovo 9% svog kapaciteta jer se tvrtka neprestano suočava s novčanom krizom.

Linije za krstarenja suočavaju se s nedostatkom prihoda, jer su putnici prisiljeni otkazivati rezervacije zbog situacije s koronavirusom.

Usred financijske krize u industriji krstarenja, divovi poput Carnival Cruise Corporation-a odlučili su ukloniti brodove iz svoje flote kako bi se bolje nosili s krizom. Carnival Corporation odlučio se riješiti 18 brodova iz svoje flote, od kojih je 8 brodova već napustilo flotu.

Tvrtka Carnival Corporations, sa sjedištem u Miamiju, matična je tvrtka Carnival Cruise Line-a, Holland America, Princess Cruises, Seabourna i pet drugih koje su upale u krizu, s ukupnom flotom od 104 broda.

Svi kruzeri su zaustavili svoje operacije sredinom marta zbog globalne pandemijske krize, a mnogi su otkazali svoj raspored do prosinca.

Iz Carnival Corporationa su izjavili da su isporuke novih brodova odgođene i da se sada očekuju 2021. godine. Tvrtka očekuje isporuku pet od devet novih brodova.

Carnival je otkrio da su u trećem tromjesečju izgubili oko 2,9 milijardi dolara, jer niti jedan kruzer nije plovio s putnicima. Iz tvrtke su također rekli da su u trećem tromjesečju mjesečno gubili 700 milijuna dolara, što je u četvrtom tromjesečju palo na 530 milijuna dolara.

Od sada su sva Carnivalova krstarenja zaustavljena.

Dionice kompanije su se smanjile za 7%, zbog financijskog gubitka u trećem tromjesečju i ostalih troškova.

Najčitanije