11 C
Kotor

Slušaj online radio

Pogoršanje epidemiološke situacije u našoj zemlji različito utiče na turiste u Herceg Novom: Jedni odlaze drugi ostaju uprkos coroni

Hotel Park – Bijela – foto S.K

U Herceg Novom boravi oko 5.000 registrovanih turista, a taj broj se iz dana u dan smanjuje, što je i očekivano u drugoj polovini septembra. U TO grada nemaju precizan podatak koliko je gostiju iz Srbije odlučilo da ranije napusti Heceg Novi zbog epidemioloških mjera koje su u toj državi najavljene za turiste koji se vraćaju iz Crne Gore.

Iskustva hercegnovskih hotelijera su različita.Jedan broj turista je napustio već grad, dok drugi ostaju do daljnjeg.

Neki odlaze jer im je godišnji odmor završen, a ima i onih koji ga prekidaju zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji.

Vlasnih hotela Park u Bijeloj Čedomir Popović kaže da je trenutna popunjenost hotela svega desetak soba, a od ukupnog broja gostiju iz Srbije, polovina je odlučila da ode ranije.

Herceg Novi foto S.K

Gosti iz Srbije, smješteni u hotelu ACD u Meljinama, za sada nisu otkazali boravak, ali taj hotel  svakako u nedjelju završava sezonu , dok je  iz hotela Lajthaus jedan broj individualnih gostiju je već napustio hotel – saopštio je  direktor marketinga Jovan Mićunović.

Ali u hotelu ima gostiju iz Srbije na koje neće uticati odluka Vlade te zemlje.U hotelu će ostati vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca i dio gostiju koji je vezan za snimanje filma o pjevaču Tomi Zdravkoviću.

/S.Kosić/

Izvor:S. Kosić

Najčitanije