23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

CDPR – nagradni konkurs „Duvan i zdravlje pluća”

cdpr

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica organizuje osamnaesti Nagradni konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

Kako navode, povod Konkursa je Svjetski dan borbe protiv pušenja – 31. maj, za koji je SZO odredila temu „Duvan i zdravlje pluća” (World No Tobacco Day – 31. May 2019: „Tobacco and lung health”).

“Ovo predstavlja apel, ne samo za ovaj dan, nego i način u borbi za smanjenje pušenja u svijetu tokom cijele 2019. Godine” – ističu iz CDPR-a.

Tema ovogodišnjeg nagradnog Konkursa, kako za likovne, tako i za literarne radove je „Moje veliko NE za duvan, pušenje i bolesti pluća”.

“Likovni radovi moraju biti rađeni na formatu bloka broj 5 (pet), a tehnika rada je dozvoljena svim mogućim likovnim sredstvima, dok bi literarni radovi trebalo da budu napisani najduže na dvije stranice” – navode iz CDPR-a.

Konkurs je otvoren za za učenike od četvrtog do devetog razreda osnovnih škola sa teritorije Crne Gore, do srijede srijede 15. maja tekuće godine.

Radove slati na adresu: : JU Dječji savez Podgorica – ulica Bokeška br. 2, 81000 Podgorica.

Tročlani žiri će odabrati po tri najbolja rada iz obije oblasti i nagraditi ih. Prva nagrada za mlade likovnjake i literate je sedmodnevni boravak u odmaralištu Dječjeg saveza Podgorice na Veruši. Nagrade za druga i treća mjesta, kao i specijalne nagrade i pohvale najboljima u obije konkurencije, obezbjedio
je CDPR u vidu kompleta CD-a, kao i knjiga – monografija slikara u saradnji sa Crnogorskom akademijom za nauku i umjetnost (CANU)” – navodi se u saopštenju CDPR-a.

Najčitanije