15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

CEDIS tri dana isključuje struju Institutu Dr Simo Milošević

Institut-Igalo

Institut Dr Simo Milošević u Igalu juče je od 11 do 19 časova bio bez struje, danas će takođe, pa ponovo u petak.

Gosti Instituta koji su tu zbog zdravstvenih razloga i terapija neprijatno su iznenađeni. Ima onih koji su došli iz brojnih evropskih zemalja i zatekla ih je ova, malo je reći, nesvakidašnja situacija. Nije im jasno kako je ovo moguće. Ima i onih koji su napustili Institut jer, kako kažu, ne mogu se bez struje podvrgnuti predviđenim terapijama.

CdM je zbog ove situacije pitao i CEDIS zašto Institut, koji je pun gostiju iz inostranstva, kao i crnogorskih građana koji su tu zbog zdravlja, nema struje.

U CEDIS-u za CdM tvrde da je u pitanju građevinska sanacija objakata TS 35/10 kV Topla i Ts 35/10 kV Igalo u smislu sanacije fasada i sprječavanje prodora vode i vlage u objekat.

“Radovi se izvode na onim djelovima fasada gdje se nalaze i priključne tačke 35 kV dalekovoda Podi – Topla – Igalo te bi izvođenje radova bilo izuzetno opasno ukoliko bi ovaj dalekovod bio pod naponom. Tim radovima će se spriječiti prodor vlage u objekat i mogućnost havarija u energetskom objketu”, pojašnjavaju iz CEDIS-a.

Kako su istakli, termin od 11 do 19 časova je usaglašen sa Institutom Igalo.

/Miraš Dušević/

Izvor:CdM
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije