20 C
Kotor

Slušaj online radio

Čeka se SDP za formiranje vlasti u Tivtu

Tivat foto Opptina Tivat

U Tivtu još nije izvjesno ko će biti nova lokalna vlast.

Iako je opoziciona građanska lista „Narod pobjeđuje“ neformalno dogovorila saradnju sa Bokeškim forumom i građanskom listom koju predvodi Goran Božović, za promjenu DPS vlasti nakon 24 godine potrebna im je podrška i jednog odbornika SDP-a.

“Ja vjerujem da će oni ići u pozitivnom pravcu i da ćemo na kraju postići sporazum i dogovor i formirati novu opštinsku vlast”, kazao je Željko Komnenović sa građanske liste “Narod pobjeđuje”.

Nosilac liste SDP-a u Tivtu, Aleksandar Đurović kazao je da još nisu donijeli odluku kome će se prikloniti, te da bi to trebalo da urade do kraja sedmice. Ako Đurović ne podrži nikoga ili podrži do sada vladajući DPS i njegove partnere SD i HGI, izbori u Tivtu mogli bi biti ponovljeni. Komnenović tvrdi da vremena za gubljenje nema, jer novoj vlasti predstoji dosta posla.

“Racionalizacja lokalne uprave, sistematizacija radnih mjesta u lokalnoj administraciji, stabilizacija budžeta koji je u katastrofalnom stanju i da je Tivat sada i prezadužena i previše finansijski opterećena opština. Nama u narednih pet, šest mjeseci predstoji zaista težak period.

Najčitanije