13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Centar za kulturu Tivat obnavlja ljetnje kino u D. Lastvi

Donja Lastva
Donja Lastva

Javna ustanova Centar za kulturu Tivat u saradnji sa kompanijom „Adriatic Marinas-Porto Montenegro“ u narednih nekiliko mjeseci obnoviće dugo godina zapušten i devastiran objekat ljetnje pozornice u nasleju Donja Lastva.

„Planiramo da u saradnji sa našim sponzorima i donatorima, do ljeta renoviramo objekat ljetnje pozornice u Donjoj Lastvi. Nakon toga naš poslovni partner iz Srbije, firma „Art Vista“ koji se bavi distribucijom filmova, obnoviće nekadašnji lastovski ljetnji kino i svake večeri, u periodu od 1.jula do 1.septembra, ponovno ovdje puštati filmove.“- kazao je direktor CZK Tivat Vojo Kaluđerović.

Ovih dana radi se na procjeni koliko će novca trebati investirati u obnovu ljetnje pozornice, ali to ne bi trebalo da bude posebno veliki iznos jer je najveće ulaganje da se ponovno naprave drvene klupe – sjedišta u parteru. Samu audio-vizuelnu bioskopsku tehniku obezbjediće kompanija „Art Vista“ po principu na kome CZK već sa njima sarađuje – partneri iz Srbije donose svoju modernu HD tehniku i postavljaju je u prostoru koji obezbjeđuje tivatski Centar koji za uzvrat, dobija procenat od zarade što je bioskop ostvari prodajom karata.

Otvoreno ljetnje kino u Donjoj Lastvi nekad aje imalo gotovo kultni status, a njegovim ponovnim otvaranjem računa se da će taj sada pomalo zapušteni dio Tivta, ponovno dobiti sadržaj koji će zabavljati brojne turste što ljeti borave u Donjoj Lastvi.

Izvor:S. L.

Najčitanije