15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

CeP: Besplatna vođena pješačka tura – Borići nedjelja 2. oktobra

Dan čistih planina – Orjen

NVO Centar za podršku lokalnog i regionalnog razvoja CeP iz Herceg Novog organizuje besplatnu vođenu pješačku turu ka Borićima u nedjelju, 2. oktobra i poziva sve zainteresovane ljubitelje prirode i aktivnosti na otvorenom da im se pridruže.

Pješačka šetnja kroz borovu šumu organizuje se po završetku Evropske nedjelje sporta, a u okviru projekta “Sport na otvorenom za sve – OPEN”, a koji se finansira kroz Erasmus+ Program za Sport.

Ciljevi projekta “OPEN” se odnose na razvoj saradnje sportskih, ekoloških i organizacija civilnog društva  posvećenih unaprijeđenju inkluzije ranjivih društvenih grupa u sportskim aktivnostima na otvorenom kako bi ova vrsta aktivnosti postala dio njihove svakodnevice. Posebno se pozivaju zainteresovane osobe sa invaliditetom, djeca i mladi sa teškoćama u razvoju, kao  članovi njihovih porodica, ali i ostali predstavnici ranjivih grupa koji su u mogućnosti da isprate ovu aktivnost na otvorenom.

Uslovi učešća na turi: Tura je besplatna, pogodna za širok krug učesnika, uz osnovnu kondiciju, odgovarajuću obuću, te mali ruksak sa vodom i rezervnom odjećom, po mogućnosti i jaknom za zaštitu od kiše.

Učešće je na sopstvenu odgovornost, za djecu na odgovornost roditelja-staraoca.

U slučaju kiše, tura se otkazuje.

Datum: nedjelja, 2.oktobar

Start: 10 sati, Motel Borići (800 mnv)

Međudestinacije: Žljebska lastva (Dizdarica)

Trajanje ture: oko 3h (uz pauzu za odmor, sa povratkom do početnog mjesta)

Težina: laka

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije