16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ceremonija otvaranja turističke sezone – Budva 2022.

Budva – foto Boka News

Svečana Ceremonija otvaranja turističke sezone u Budvi počinje večeras na trgu ispred Starog grada u Budvi u 21 sat nastupom perspektivnog engleskog pjevača i kantautora – Toma Odella. Mlade čelistkinje sastava „Sky Cellos“ će potom izvesti neobičan repertoar počevši od poznatih filmskih tema, pa do Celine Dion i Metallica-e.

U okviru večeri koncert će održati i Nevena Božović. Nakon ponoći će uslijediti „Medley performans“ – scensko-muzički program u kojem će pijanistkinja Mina Krajnović, maestro na harmonici Petar Marić, Amerikanka Tomisha Monae Kuzmić i operski pjevači Marija Nešić i Mattia Zanatta pokazati svoje zavidno instrumentalno i pjevačko umjeće u modernom igrokazu. Osim sjajnih nastupa, publika će uživati i u modnoj reviji Milene Đurđić na početku programa.

Naredne večeri, u subotu, 4. juna od 21.30h nastupiće maestro Bojan Suđić sa festivalskim orkestrom „Virtuozi“ i solistima – Sofijom Petrović, Majom Bogdanović, Dejanom Jovanovićem i Remusom Alazaroae. Neobičan scensko-muzički program „Medley performance“ očekuje publiku i druge večeri od 23 sata i 30 minuta na bini ispred Starog grada.

U 1 sat nakon ponoći obije večeri, na možda najljepšoj lokaciji u Budvi – tvrđavi Mogren, nastupe će održati mladi beogradski DJ Erick Kasell, koji je pored brojnih velikih festivala nastupao i na EXIT festivalu našavši se rame uz rame sa najboljim DJ-em na svijetu  Hardwell-om i Nemanjom Tankosićem – DJ Nexie, koji nastupa večeras.

Za muzički spektakl tokom druge večeri ceremonije na tvrdjavi zaduženi su najpopularniji američki house titan Roger Sanchez, Pookie i Vladimir Aćić.

Tokom više od dvije decenije bogate karijere, Sanchez je kreirao jedinstven zvuk koji odlikuje mješavina deep house-a i latino muzike. Nastupao je na brojnim festivalima širom svijeta, čak četiri puta osvojio prvo mjesto na ljestvici najboljih house DJ-eva, „DJ Awards“, ali i sarađivao sa nekim od najznačajnijh imena muzičke scene, od Jamiroquaia, Diane Ross, Madonne, Daft Punk-a, Maroon 5-a, Kylie Minogue do Janet Jackson.

DJ Pokie, reprezent je beogradskog clubbing-a, godinama unazad prepoznat po električnom zvuku. Njegovi eksplozivni i energični setovi su ga oblikovali u jednu od najvažnijih figura tehno scene regiona. Vladimir Aćić jedan je od najcjenjenijih i najpoznatijih DJ-eva i producenata u Srbiji i na Balkanu, koji takođe nastupa druge večeri na tvrđavi.

Za sve zainteresovane, obje večeri biće organizovan prevoz do tvrđave Mogren sa autobuskog stajališta u Mediteranskoj ulici u periodu od 22h do 05h na svakih pola sata. Autoprevoznik je Mediteran Express, a karta u jednom smjeru koštaće 1 euro. Oficijelni taksi prevoznik koji će saobraćati do tvrdjave biće Palma taksi koji će voziti po redovnim ljetnjim cijenama. Važno je naglasiti da je ulaz besplatan, ali da je broj mjesta ograničen kapacitetom prostora na tvrđavi.

Najčitanije