23.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Certifikat samoodrživosti “Friend of the sea” za Aquarium Pula

Aquarium Pula

Aquarium Pula će u petak 17. juna od strane Svjetske organizacije za održivost (World Sustainability Organization) dobiti prestižni certifikat samoodrživosti “Friend of the sea”.

Glavni cilj Svjetske organizacije za održivost (World Sustainability Organization) je poticanje razvoja tvrtki u održivom smjeru, a primitkom certifikata „Friend of the sea“ Aquarium Pula se obvezuje na društvenu odgovornost i aktivno uključivanje u programe uzgoja ugroženih vrsta, sve u svrhu očuvanja divljih populacija životinja te morskih ekosustava kroz vlastito poslovanje.

Pulski akvarij, koji je 2000. godine pokrenula biologinja Milena Mičić, trenutno je najveći akvarij u Hrvatskoj. Poznat je po svom sudjelovanju u brojnim tekućim programima očuvanja, pokazujući značajnu predanost spašavanju i rehabilitaciji morskih kornjača i plemenitih školjki (više od 180 morskih kornjača spašeno je od 2001., a 10 plemenitih školjki spašeno je od masovne smrti od 2019.).

Nadalje, 17. juna slavlje će biti dvostruko! Naime, nakon ceremonije dodjele certifikata, svjedočit ćemo puštanju Viktorije, mlade kornjače spašene i povjerene na brigu osoblju “Centra za spašavanje morskih kornjača” u rujnu 2021. godine.

Uz svoje osnovne djelatnosti, Aquarium Pula izravno doprinosi zaštiti prirode i osjetljivih te ugroženih  životinjskih vrsta, zbog čega je prepoznat od strane nacionalnih i međunarodnih institucija, prvenstveno zbog provođenja aktivnosti zaštite morskih kornjača i ostalih gmazova te kritično ugroženih plemenitih periski. Aquarium Pula neizravno doprinosi i samoj zajednici kroz podizanje svijesti javnosti te obnovu staništa i bioraznolikosti. Osim edukacije, glavni ciljevi tvrtke su osiguravanje dobrobiti životinja, prirode i energije, zajedno sa stručnim usavršavanjem djelatnika u svakom segmentu poslovanja. Vlastitim razvojem akvarij prati svjetske trendove te pomno bira sirovine kako bi koristio najprihvatljivija rješenja za okoliš i održivost, što su ujedno i razlozi prepoznatljivosti tvrtke Aquarium Pula kao primjera dobre prakse.

Program svečanog uručenja certifikata će se održati u utvrdi Verudela.

Najčitanije