14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Počele pripreme za izgradnju još jednog velikog hotelsko-apartmanskog kompleksa u Tivtu

Počinje rušenje hotela Tivat

Kompanija ALK Montenegro doo iz Tivta počela je sa pripremama za rušenje objekta starog hotela „Tivat“ na Seljanovu.

U toku je ogređivanje lokacije i isključenje vode i struje na objektu spratnosti S+P+1 ukupne površine 1.485 kvaddata, a koji je sagrađen prije skoro pedeset godina. Objekat uklanja kompanija AIM Studio iz Podgorice na osnovu rješenja koje je 25.maja izdalo Ministarstvo ekologije, prosttrnog planiranja i urbanizma, a kako bi se oslobodila lokacija za izgradnju novog  oko 20 miliona eura vrijednog hotelsko-apartmanskog kompleksa ranga pet zvjezdica.

Glavni državni arhitekta Mirko Žižić u novembru prošle godine je dao  saglasnost na idejno rješenje novog turističko-rezidencijalnog kompleksa na ovoj lokaciji. Investitor tog kompleksa je kompanija ALK Montenegro iz Tivta iza koje stoje ruski i investitori iz Novog Pazara u Srbiji. Ova kompanija prošle je godine kupila stari hotel „Tivat“ i pripadajuće zemljište na Seljanovu, od njegovog dotaašnjeg vlasnika, kompanije Primorje Hotels & Restaurants iz Tivta.

Na ovom prostoru gradiće se tri nova objekta ukupne bruto razvijene površine svih nadzemnih i pozemnih etaža od 15.805 kvadrata. Sve to radiće se na placu koji ima nešto preko 3.200 kvadrata. Svi objekti spratnosti su Po+P+4. Centralni objekat je hotel ukupne bruto-površine od 7.652,39 kvadratra , a sa njegove zapadne i jugoistočne strane su stambeno-poslovni objekti ukupne bruto površine 2.851,17 m2, odnosno 5.301,40 m2.

Počinje rušenje hotela Tivat

U hotelu su projektovane 33 smeštajne jedinice, u objektu A 15, a u objektu B 29 apartmana. U podrumu svih objekata projektovane su tehničke prostorije i garaže sa ukupno 102 parking.mjesta, a sve etaže povezane su unutrašnjim stepeništem i liftom.

U prizemljima sva tri objekta biće ukupno 14 poslovnih prostpora. Hotelsko-apartmanski kompleks imaće i restoran sa velikom otvorenom terasom, dva bazena na krovu, kao i teretanu i spa centar. Partenrno uređenje biće sproveeno kroz izgradnju ulice, trotoara, pješačkih staza, te zelenih i vodenih površina. Ispred hotela i objekata formiran je plato za pristup vozila sa zelenim ostrvom za okretanje, rampom za silazak u garažu i nadzemnim parkingom sa 17 mesta.

Kompleks Tivat – Foto: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma/AIM Studio/Idejno rješenje)

U okviru kompleksa planirano je i dječije igralište, kao i fontana. Predviđeno je ozelenjavanje vegetacijom koja uspijeva u mediteranskom području.  U idejnom rješenju se navodi i da je na površini između dviju urbanistilkioh parcela na kojima će se graditi novi kompleks,  predviđen javni park integrisan sa parternim uređenjem objekata. Kako je objašnjeno, ova lokacija će biti predmet posebnog dogovora između investitora i Opštine Tivat, u cilju njenog opremanja i stavljanja u funkciju.

Iz kompanije ALK Montenegro ranije su najavljiili početak radova na izgradnji ovog kompleksa početkom 2022., međutim radovi su počeli tek nekoliko mjeseci kasnije jer se čekalo na iseljenje Službe zaštite i spašavanja Opštine Tivat a koja je hotel “Tivat” u protekle skoro četiri godine koristila kao svioje prvremeno sjedište. Računa se da će čitav novi rezidencijalno-poslovni kompleks na ovoj lokaciji biti završen do kraja 2024.godine ili početka 2025.

Izvor:S.L.

Najčitanije