17 C
Kotor

Slušaj online radio

Četiri inspektora stalno u Tivtu tokom špica sezone

Sastanak Opstine Tivat i Uprave za inspek poslove

V.d. direktor Uprave za inspekcijske poslove (UIP) Ilir Harasani sastao se danas sa Željkom Komnenovićem, predsjednikom Opštine Tivat, kako bi se na što efikasniji način organizovao rad lokalnih i državnih inspekcijskih organa tokom trajanja turističke sezone.

UIP je informisala predstavnike Opštine Tivat da je formirano Koordinaciono tijelo za praćenje turističke sezone od strane Ministarstva ekonomskog razvoja, te da će se pojačan inspekcijski nadzor na primorju vršiti tokom jula i avgusta ove godine. Na području opština Tivat i Kotor biće angažovano 14 inspektora, dok će četiri inspektora stalno boraviti i vršiti inspekcijski nadzor u Tivtu.

Tivat panorama – foto Anton Marković Boka News

Na sastanku je, kako su saopštile Opština Tivat i UIP,  bilo riječi i o rješavanju postojećih problema poput uvođenja reda kada je u pitanju taksi prevoz na Aerodromu Tivat i kontrola nelegalnog privatnog smještaja, a tu su i problemi iz nadležnosti komunalnih službi kao što su pojava tzv. “lutajućih” goveda i prosjačenje na javnim površinama.

Sastanku su prisustvovali predstavnici opštinskog Sekretarijata za privredu, Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor i Turističke organizacije Tivat, dok su u ime Uprave za inspekcijske poslove sastanku prisustvovali pored direktora UIP i Višnja Orban, pomoćnica direktora, kao i Svetlana Šljivančanin, glavna turistička inspektorka.

Izvor:S.L.

Najčitanije