24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Tivat – 45.000 eura za podršku projektima proizvodnje hrane i ruralnog turizma

Ruralni turizam – Boka News

Sekretarijat za privredu Opštine Tivat u skladu sa Planom podsticajnih mjera u poljoprivredi  za 2021. godinu  objavio je danas javne pozive za podršku lokalnim poljoprivrednim proizvođačima.

U budžetu Opštine za 2021. giodinu za te svrhe opredijeljeno je ukupono 45.000 eura.

Kako navode iz lokalne uprave, ta sredstva se mogu dodjeljivati za podršku za učešće u izradi projektne dokumentacije renoviranja postojećih ruiniranih kuća i ostataka seoskih kuća u svrhu pružanja turističkih i/ili ugostiteljskih usluga u ruralnim područjima opštine Tivat;  za podršku za opremanje ugostiteljskog, turističkog ili smještajnog objekta u funkciji pružanja turističkih i/ili ugostiteljskih usluga u ruralnom području opštine Tivat; za podršku za uređenje terena, bašti, livada ili vidikovaca u sklopu domaćinstva koje je u funkciji pružanja turističkih i/ili ugostiteljskih usluga u ruralnom području opštine Tivat kao i za podršku razvoju voćarske i vinogradarske proizvodnje.

Za opštinske subvencije se može konkurisati i priojektima koji se odnose na  podršku razvoju maslinarstva, razvoju povrtarske i cvjećarske proizvodnje, pčelarstva, stočarstva, razvoju organske poljoprivrede, ribarstva i marikulture, te za podršku održivom upravljanju zelenim otpadom iz poljoprivredne proizvodnje.

Javni pozivi se objavljuju po osnovu Odluke o podsticajima u razvoj poljoprivrede i Plana podsticajnih mjera u poljoprivredi za 2021. godinu, kojima su utvrđeni uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja.

Školjke Boke

„Imajući u vidu aktuelnu epidemiju koronavirusa u Crnoj Gori,  Planom za ovu godinu uveli smo izmjenu u proceduru korišćenja podsticajnih mjera, odnosno omogućili smo avansno plaćanje podrške za mjere kroz koje se vrši nabavka određenih sredstava, opreme, mašina i slično. Ova izmjena omogućiće poljoprivrednim proizvođačima lakši pristup do neophodnih finasijskih sredstava i podsticaja kojima bi održali svoja poljoprivredna gazdinstva“ – napominju iz Sekretarijata za privredu, precizirajući da su pozivi zainteresovanim poljopriovrednicima da konkurišu za sredstva iz opštinskog budžeta otvoreni do 31.oktobra.

Izvor:S.L.

Najčitanije