30 C
Kotor

Slušaj online radio

Četiri policajca ubijena u Sjevernoj Karolini, nekoliko ih je ozlijeđeno

Policija SAD – Foto: Ilustracija / Shutterstock

Četiri policajca su ubijena i još četiri ozlijeđena, u pucnjavi u gradu Charlotte, u američkoj saveznoj državi Sjeverna Karolina. Policajci su ubijeni dok su osuđivanom zločincu namjeravali uručiti nalog za uhićenje zbog nezakonitog posjedovanja oružja.

Šef policijske uprave Charlotte-Mecklenburg Johnny Jennings kazao je na konferenciji za novinare da su ubijeni policajci bili članovi američke radne skupine za bjegunce, koju čine policajci iz različitih agencija.

– Danas je tragičan dan za grad Charlotte i za policiju, kazao je Jennings.

– Izgubili smo heroje koji su samo htjeli zaštititi našu zajednicu.

Policajci su ubijeni dok su osuđivanom zločincu namjeravali uručiti nalog za posjedovanje oružja. Došli su na posjed gdje se osumnjičeni nalazio, kad je on počeo pucati po njima, rekao je Jennings. Uzvratili su paljbu te je osumnjičeni ubijen u dvorištu ispred kuće.

Policajci su zatim počeli pucati unutar kuće. Nakon napetog okršaja, tim SWAT pregledao je kuću te priveo dvoje koji su se nalazili u kući. Vjeruje se da je barem jedan od njih pucao na policajce, kazao je Jennings.

Predsjednik SAD-a Biden obaviješten je o incidentu te je razgovaro s guvernerom Sjeverne Karoline Royem Cooperom, poručila je Bijela kuća, prenosi Reuters.

Najčitanije