14.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Četiri slijepa putnika iz Šri Lanke uhvaćena su prerušena u članove posade na CMA CGM kontenjerašu

Pomorac – foto gCaptain

Četvorica muškaraca iz Šri Lanke trenutno su u pritvoru nakon nakon što su se prokrijumčarili na kontejnerski brod. Detalji situacije još uvijek su pod istragom vlasti u Šri Lanki, jer se traže i osobe koje su im se pomogle ukrcati, javlja Maritime-Executive.

Muškarci u dobi od 25 do 32 godine ukrcali su se na CMA CGM Panama, kontejnerski brod registriran u Malti dok je bio u luci Colombo, Šri Lanka, 24. marta. Brod je tada obavljao ukrcaj kontejnera s odjećom proizvedenom na Šri Lanci. Plan puta je vodio brod iz Azije kroz Sueski kanal s usputnom stanicom u Tunisu prije nego što nastavi preko Atlantika do Kanade i Sjedinjenih Država.

Medijski izvještaji sugeriraju da su četvorica skrivenih putnika bila neotkrivena najmanje sedam dana.

CMA CGM Panama stao je na južni ulaz u Sueski kanal 1. aprila, a izvještaji prikazuju da je brod prošao obavezni sigurnosni pregled. Tada je kapetan navodno otkrio četiri osobe koje nisu pripadale na brod. U trenutku otkrića, slijepi putnici bili su odjeveni kao članovi posade kontejnerskog broda.

Kapetan je prijavio otkriće četiri osobe i konzultirao se s tvrtkom. Umjesto da ih zadrži u Egiptu, odlučeno je da ih prebace na drugi brod, Jackson Bay, koji je plovio prema Maleziji. Četiri osobe zadržane su u kabini tijekom puta preko Indijskog oceana.

Šri lankanska policija ukrcala se na kontejnerski brod dok je prolazio pored luke jer nije bio planiran za pristanak u luci. Četvorica muškaraca su prevezeni u luku Galle gdje su se pojavili pred sucem 11. aprila. Naloženo im je da ostanu u pritvoru do 18. travnja dok traje istraga.

Vlasti žele saznati kako su muškarci mogli ući u luku i ukrcati se na brod. Također istražuju kako su mogli doći do odjeće koju su obukli i predstavljali se kao članovi posade kontejnerskog broda.

Najčitanije