20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

„CG invest“ poklonio novo sanitetsko vozilo Domu zdravlja Tivat

Predaja kljuceva novog vozila

JZU Dom zdravlja Tivat danas je dobio vrijednu donaciju – novo sanitetsko vozilo za transport pacijenata, a koje je toj medicinskoj ustanovi poklonila kompanije „GC Invest“ iz Tivta.

Ključeve automobila marke „dacia lodgy“ koje je sa posebnom opremom vrijedno 24.000 eura, direktorici Doma zdravlja dr Jasminki Anđelić, urćio je izvršni direktor te kompanije Ivan Peković, a svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Tivta Željko Komnenović jer je ova donacija odrađena posredstvom Opštine Tivat.

Na poklonjenom novom sanitetskom vozilu donatorima se zahvalila direktorica Doma zdravlja dr Jasminka Anđelić, ističući da im je onio bilo neophodno i da će sada, sa tri raspoloživa sanitetska vozila, ta JZU biti u stanju da Tivćanima pruži još bolju zdravstvenu zaštitu, posebo sada u vrijeme pandemije koronavirusa.

Sa uru;enja

„Sa svoje strane ja moram zahvalitu gradonačeniku Komnenoviću na njegovoj inicijativi da spoji tivatske investitore sa instutucijom kao što je Dom zdravlja. Ispred nas je veoma težak i izazovan period koji možemo prevazići smao  zajednički, saradnjom i komunikacijom u kojoj ćemo jasno definisati koje su to potrebe grada, a posebno one potrebe koje se tiču zdravlja naših sugrađana i u čemu mi i ostali investitori prisutni u Tivtu, možemo da pomognemo. Za nas je veliko zadovoljstvo što smo bili u mogućnosti da donacijom ovog vozila koje je bilo prepoznato kao potreba Dma zdravlja, doprinesemo ovoj zdravstvenoj ustanovi da građanima pruži još bolje usluge.“- istakao je Peković dodajućii da je kompaniji „CG Invest“ „privilegija što učestvujemo aktivno u daljem razvoju Tivta“ na čemu će, kako je istakao nastaviti saradnju sa lokalnom upravom i drugim institucijama.

Gradonačelnik Komnenović sa takođe zahvalio „CG Investu“ na donaciji Domu zdravlja, podsjećajući da su se nakon nedavnog apela i akcije koju je pokrenuka Opština, i druge tivatske kompanije i investitori poput Porto Montenegra i Luštice Bay, odazvali i donirali novac u fond za nabavku nedostajuće zaštitne medicinske opreme i brzih PCR testova koji su bili neophodni tivatskom Domu zdravlja. U toj je akciju sakupljeno nešto preko 18 hiljada eura čime je Dom zdravlja riješio najurgentije probleme sa deficitom ove opreme i testova.

„Vrijeme korone zausta poziva na društvenu odgovornost sve nas, a ovaj primjer „CG Investa“ koji je samoinicijativno izrazio želju da pomogne Domu zdravlja i nabavi mu neophodno novo sanitetsko vozilo, zaista je za svaku pohvalu. Oni su pokazali da ne žele samo da  investiraju i posluju u našem gradu, već i da aktivno doprinose unapređenju kvaliteta života građana Tivta.“- istakao je Komnenović najavljujući dalju podršku Opštine tivatskom Domu zdravlja.

Izvor:S.L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije