20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Cijela posada bulkera uhapšena u Turskoj nakon što su pronađeni paketi s drogom

Foto: Fleetmon.com

Turska policija je 14. novembra objavila da je na Capesize bulk carrieru Berge Torre obavila uspješnu akciju zapljene krijumčarene droge, za što je Turska vlada upozorila da nema nikakvu toleranciju.

Ministar unutarnjih poslova Ali Yerlikaya kazao je da su ronioci izvukli gotovo 52 kg droge vezane za sidreni lanac bulkera Berge Torre (izgrađenog 2011.) od 176.000 DWT koji je bio usidren uz obalu Adana Yumurtalik u zaljevu Iskenderun u istočnom Sredozemlju, piše TradeWinds.

Brod koji plovi pod zastavom Liberije napustio je Puerto Bolivar u Kolumbiji 19. listopada, a na mjesto događaja je uplovio 12. novembra.

U toku je “uzimanje izjava 26 osumnjičenika”, među kojima se nalaze i zapovjednik, svi časnici i ostatak posade, dodao je ministar.

Na snimci akcije su prikazani ronioci koji pretražuju propeler i sidreni lanac, a policajci na brodu pregledavaju otvore. Na posljetku su pronađene i otvorene vrećice s kokainom koje su bile zamotane u plavu plastiku.

“Želim da naša nacija zna da nećemo tolerirati trgovce opojnim tvarima. Naše se luke pomno nadziru”, rekao je Yerlikaya na mreži X, te dodao da je odjel za borbu protiv narkotika Glavne uprave za sigurnost zaplijenio 45 paketa zamotanih u dvije izdržljive plastične vrećice.

“Čestitam našoj policiji, obalnoj straži i timovima Mersin carine koji su izveli ovu operaciju”, poručio je ministar i nadodao da će se takve operacije diljem njihove zemlje nastavit sve više, prenosi TradeWinds.

Otkako je Yerlikaya postao ministar unutarnjih poslova u lipnju, policijske operacije protiv krijumčara droge su pojačane, piše na web stranici Turkish Minute.

Najčitanije