16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Ciklus radionica o medijskoj pismenosti u budvanskoj Biblioteci

Medijska pismenost

U organizaciji Narodne biblioteke Budve u čitaoničkom prostoru ponedjeljkom, počev od ponedjeljka 14. novembra od 17 do 18 sati biće organizovan ciklus od četiri radionice o medijskoj pismenosti pod nazivom „Zreli u svakom pogledu“.

Kako su kazali iz budvanske Biblioteke, radionice informacione i medijske pismenosti za zrelo doba po metodoligiji IREX i Instituta za medije Crne Gore vodiće Gordana Ljubanović.

“Budući da živimo u vremenu kojim vladaju mediji, treba da znamo kako da se odnosimo prema njima, kako bismo koristili mi njih, a ne oni nas. S tim u vezi, radionice su namijenjene polaznicima koje zanimaju informacije i njihov plasman u medijima. Teme koje će biti zastupljene na radionicama su sljedeće: Naše medijsko okruženje i vrste sadržaja; Dezinformacije, manipulacije i provjera podataka; Kako rade naše aplikacije, te Kako su napravljene fotografije i snimci koje gledamo s ekrana”, navodi se u saopštenju.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti u Biblioteci u Odjeljenju za izdavanje knjiga, radnim danima od 8 do 20 sati i u subotu od 8 do 13 sati.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije