12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Čišćenjem obale Bigove obilježili Međunarodni dan obale!

NVO Naša akcija zajedno sa ekipom učenika iz škole Arcadia i mještanima Bigove danas su obilježili Međunarodni dan obale ovog malog ribarskog mjesta. Uz timski rad učesnika i mještana koji su se po prvi put sreli, i sa entuzijazmom sarađivali, sakupljeno je 40 kesa od 120 litara otpada, naravno većina plastične ambalaže, ukupno 225kg!

U akciji posvećenoj Evropskom i Međunarodnom danu obala, danas je u CG učestvovalo preko 500 volontera koji su sakupljali otpad na 19 lokacija u 15 crnogorskih gradova.

Naša akcija čišćenje obale

Međunarodni dan čistih obala organizovala je NVO Zero Waste u saradnji sa NVO Naša akcija, a pod pokroviteljstvom Delegacije EU u Crnoj Gori, Ministarstva ekologije, urbanizma i prostornog planiranja, EU Info centra, BeMed i Fondacije Princ Albert II, kroz projekat “Mladi za čist Jadran”.  Na lokalnom nivou, kao i svake godine do sada, akcija je podržana od Turističke organizacije Kotor i Komunalnog preduzeća Kotor.

“Zahvaljujemo se svima koji su izašli u susret i pomogli nam da obiljezimo ovaj dan, i ostavimo ovo divno mjesto za kupanje u preljepom stanju.  Apelujemo i na Komunalno preduzeće Kotor da vrati kontejner koji se na ovom mjestu nalazio do 2019. godine i time možda motiviše kupače i druge posjetioce da odlože otpad na odgovarajuću lokaciju” kazao nam je organizacioni menadžer NVO Naša akcija Vuk Koljenšić.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije