19.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Čiste korita potoka i rijeka od Igala do Kamenara

Čišćenje Opačice

„Komunalno-stambeno“ preduzeće iz Herceg Novog od 1. avgusta radi na čišćenju korita potoka i rijeka od Igala do Kamenara.

Oni, zajedno sa predstavnicima lokalne uprave,  Službom komunalne policije i inspekcijskog nadzora i Službom zaštite i spasavanja u ovom periodu intenziviraju obilaske terena, radi evidentiranja svih „kritičnih tačaka“ koje je neophodno sanirati da bi se smanjio rizik od poplava.  

Trenutno se radi na čišćenje korita potoka Opačica u Zelenici.  U oblasti oko Opačice posebno je izražen problem plavljenja, zbog čega su mještani Zelenike tražili da se uradi proširenje ispod Džorovog mosta, što Opština sada realizuje u koordinaciji sa Mjesnom zajednicom Zelenika-Kuti. Imajući u vidu obim radova i potrebnu mehanizaciju, za ovaj posao je angažovana privatna građevinska firma.

Čišćenje Opačice

Čišćenje Opačice dio je preventivnih aktivnosti gradskih službi i preduzeća na održavanju vodotoka, kako bi se osigurao brži protok atmosferskih voda i smanjio rizik od poplava tokom perioda obilnih padavina.

Najčitanije